Home TOP NEWS Ορίζοντας η 3η Ιουλίου για τη στελέχωση του ρόστερ

Ορίζοντας η 3η Ιουλίου για τη στελέχωση του ρόστερ

 


Στην πιο κρίσιμη χρονική περίοδο, όσο αφορά τη δημιουργία του ρόστερ της νέας σεζόν, έχει εισέλθει η ΟΜΟΝΟΙΑ, με τις διεργασίες και τις προσπάθειες να είναι έντονες. Όπως πληροφορούμαστε, ανά πάσα στιγμή είναι πιθανό να προκύψουν εξελίξεις. Παρά το ότι μόνο τρεις μεταγραφές έχουν κλείσει μέχρι στιγμής (Καντέ, Κάι και όπως φαίνεται Τζαΐλσον), εκφράζεται αισιοδοξία από πλευράς ΟΜΟΝΟΙΑΣ πως μέχρι τις 3 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις, το ρόστερ θα είναι σε μεγάλο βαθμό συμπληρωμένο. Ίσως να εκκρεμούν καποιες προσθήκες. Ως εκ τούτου, τις επόμενες δύο βδομάδες, θα υπαρξουν εξελιξεις στον μεταγραφικο σχεδιασμο.

Το τεχνικό επιτελείο των “πρασίνων” έχει βάλει ψηλά τον πήχη ως προς την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που θέλει να φέρει στο “Ηλίας Πούλλος”. Πρόκειται για ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που “πολιορκούνται” και από άλλες ομάδες, γεγονός που κάνει το έργο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ακόμη πιο δύσκολο. Ουσιαστικά, οι “πράσινοι” προσπαθούν να δελεάσουν τους μεταγραφικούς τους στόχους προβάλλοντας ως επιχειρήματα, πέραν του οικονομικού, το εκτόπισμα και τον κόσμο της ομάδας, την προοπτική του πρωταθλητισμού, αλλά και της Ευρωπαϊκής συμμετοχής την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Υπαρχουν 3-4 επιλογές ποδοσφαιριστών σε κάθε θέση, εξίσου ικανοί και ποιοτικοί. Το τεχνικό επιτελείο έχει κάνει την προεργασία του και έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο κατάλογο με υποψήφιους στόχους.

Σημειώνουμε πως ο Σύλλογος είναι αναγκασμένος να κινηθεί εντός ορίων του προϋπολογισμού του, που φέτος μαθαίνουμε θα είναι ελαφρώς πιο αυξημένος. Επιβάλλεται να υπάρχει οικονομική συνέπεια και σταθερότητα εντός ομάδας, καθώς με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών (ίσως 1-2) που χάθηκαν, μέχρι στιγμής, δεν σχετίζονται απαραίτητα με το οικονομικό και οι επιλογές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, δημιουργούν την προοπτική για να φτιαχτεί η ομάδα που θα μπορέσει να φέρει ξανά την ΟΜΟΝΟΙΑ σε πορεία πρωταθλητισμού.

Πάντως, στον σύλλογο πνέει αέρας αισιοδοξίας τις τελευταίες βδομάδες. Παρατηρείται κλίμα συσπείρωσης στις τάξεις των φιλάθλων, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει το φράγμα των 4000 και έχουν άλλους δύο μήνες στη διάθεσή τους για να πιάσουν τον στόχο των 7000. Είναι κοινή διαπίστωση, ότι ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μπορεί να δώσει άλλη δυναμική στην ομάδα.

Επιπλέον, στην ΟΜΟΝΟΙΑ χειρίζονται πολύ προσεκτικά και το θέμα αποδεσμεύσεων ποδοσφαιριστών, που είναι εκτός πλάνων. Στόχος είναι οι κοινή συναινέσει λύσεις συνεργασίας, με το λιγότερο δυνατό κόστος για τον σύλλογο. Ήδη αποχώρησαν οι Κλέιτον και Χαντζάρας, λίγο πιο πριν και ο Νασιμεντο, ενώ εντείνονται οι διεργασίες με Βύντρα, Σοϊλέδη και Παντελιάδη.