Home TOP NEWS Σαφές τι θέλει από την άμυνα

Σαφές τι θέλει από την άμυνα

Κατακρίβιαν ο τίτλος θα έπρεπε να λέει αμυντική λειτουργία, αφού έχουμε μια ένδειξη και από μέσο. Αν η απόκτηση του Μαμαντού Καντέ μας προϊδέασε, αυτή του Κάι το επιβεβαίωσε. Το γεγονός πως ο Πάμπος Χριστοδούλου ενδιαφέρεται και για τον Σανκαρέ (δύσκολα θα προχωρήσει πάντως) για το κέντρο της άμυνας, τον Τζαΐλσον δεξιά και τον Φράνκα στα αμυντικά χαφ, μάλλον το κάνει ξεκάθαρο. Ο κόουτς θέλει πρώτα από όλα η ομάδα του να τρέχει και να έχει φυσικές δυνάμεις.


Ήταν άλλωστε σαφές και από τις προηγούμενες ομάδες που έστησε, θέλει όλοι, αλλά ειδικά αυτοί που αγωνίζονται στις αμυντικογενείς θέσεις, να τρέχουν σαν σκυλιά. Να μην φοβούνται να μπουν στη φάση, να υπερτερούν σε φυσικά προσόντα των αντιπάλων, να βγαίνουν νικητές στις προσωπικές μονομαχίες όταν αυτές κρίνονται στη δύναμη ή την ταχύτητα.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ υπέφερε πολύ την περασμένη χρονιά και ο Πάμπος Χριστοδούλου ξεκαθάρισε πως δεν έφταιγαν μόνο οι αμυντικοί, αλλά η γενικότερη λειτουργία. Περιμένουμε λοιπόν να αλλάξει καταρχάς πρόσωπα. Από κει και πέρα, είναι σίγουρο πως θα δουλέψει πολύ και στην φυσική κατάσταση αλλά και στη νοοτροπία του συνόλου. Όλοι πρέπει να τρέχουν, όλοι πρέπει να μαρκάρουν, όλοι πρέπει να βοηθάνε και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Αλλιώς η άμυνα θα είναι συνεχώς εκτεθειμένη και θα ψάχνουμε τι πάει στραβά πίσω.