Home TOP NEWS Σαν σήμερα: Επιλέχθηκε το όνομα ΟΜΟΝΟΙΑ και έμβλημα το τριφύλλι

Σαν σήμερα: Επιλέχθηκε το όνομα ΟΜΟΝΟΙΑ και έμβλημα το τριφύλλι

 


Σαν σήμερα (17 Ιουνίου το 1948) έγινε η πρώτη τακτική γενική συνέλευση όπου εγκρίθηκε το καταστατικό και δόθηκε στο σωματείο το όνομα ΟΜΟΝΟΙΑ.

Γιατί ονομάσθηκε ΟΜΟΝΟΙΑ; Το όνομα της η ΟΜΟΝΟΙΑ, δεν το πήρε τυχαία. Το όνομα προτιμήθηκε ύστερα από πολλή σκέψη. Προτιμήθηκε η λέξη ΟΜΟΝΟΙΑ για να δείχνει την αντίθεση της προς τον διχασμό και τη διάσπαση. Αυτό ήθελαν και ζητούσαν όλοι οι πραγματικοί αθλητές και ήταν αυτό που ένωσε όλους όσους αγαπούσαν πραγματικά το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό.

Γιατί το έμβλημα του το τριφύλλι; Και αυτό έγινε κατόπιν πολλής σκέψης. Η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειαζόταν ένα έμβλημα που να ενσαρκώνει τα ιδανικά του, τους σκοπούς του, αλλά και νά ‘ναι φορέας της δύναμης, της μαχητικότητας, της επιμονής και της αποφασιστικότητας των πρώτων θαρραλέων ιδρυτών του σωματείου.

Επελέγη το τριφύλλι γιατί έχει χρώμα το πράσινο, το χρώμα της ελπίδας. Κι οι ιδρυτές του Σωματείου παρόλο που βρέθηκαν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, διάλεξαν το τριφύλλι γιατί έλπιζαν και πίστευαν πως θα γινόταν ξαστεριά στα ποδοσφαιρικά μας πράγματα και πως το νέο σωματείο, η ΟΜΟΝΟΙΑ, θα πρωτοστατούσε και θα πρωτοπορούσε, θα θριάμβευε και με την σωστή αθλητική πολιτική και δράση του θα επιβάλλετο στην συνείδηση των φιλάθλων.