Home TOP NEWS Στην Κύπρο ο Κανού

Στην Κύπρο ο Κανού


Στην Κύπρο για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο με την ΟΜΟΝΟΙΑ βρίσκεται ο Rubenilson dos Santos da Rocha ή εν συντομία Κανού (όπως τον φωνάζουν). Κατάγεται από τη Βραζιλία, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα γίνει 30 ετών και όσον αφορά σε ποια θέση αγωνίζεται, αυτή δεν είναι μία αλλά πολλές. Ο τεχνικός της ομάδας μας τον προορίζει για 8άρι, όπως μαθαίνουμε.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου τον γνωρίζει αρκετά καλά, αφού μάλιστα τον είδε ως αντίπαλο το 2012, όταν ήταν προπονητής στην ΑΕΛ και η Λεμεσιανή ομάδα αντιμετώπισε την Άντερλεχτ για τα play-off του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Κανού έδωσε δύο ασίστ κόντρα στη Λεμεσιανή ομάδα, μια σε κάθε ματς.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην πατρίδα του με τα χρώματα της Grêmio Barueri, ενώ έπαιξε και ως δανεικός στην Βραζιλιάνικη CA Juventus. Με υποσχετική μεταγραφή έπαιξε και στην Άντερλεχτ το 2008 και ένα χρόνο αργότερα τον έκανε δικό της. Στο Βέλγιο παρέμεινε μέχρι το 2013, έχοντας παίξει και ως δανεικός στην Σερκλ Μπρυζ για μισή σεζόν. Αποχώρησε ως Πρωταθλητής, παίρνοντας μεταγραφή στη Ρωσία και την Τέρεκ Γκρόζνι, με την οποία έπαιξε τρεις περιόδους στην 1η κατηγορία. Τελευταίος ποδοσφαιρικός του σταθμός ήταν η Buriram United στην Ταϊλάνδη.

Στο Βέλγιο “έγραψε” περισσότερες από 100 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ με την Άντερλεχτ έπαιξε και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Βρήκε 16 φορές δίχτυα, εντός και εκτός συνόρων, ενώ έδωσε και 27 ασίστ. Στη Ρωσία αγωνίστηκε σε 60 αγώνες σκοράροντας τρία γκολ και δίνοντας έξι ασιστ.