Home TOP NEWS Δύναμη και ταχύτητα

Δύναμη και ταχύτητα

Έχουμε ήδη μεγάλο δείγμα, από τους κεντρικούς αμυντικούς που αρέσουν στον Πάμπο Χριστοδούλου, από την θητεία του στην ΑΕΛ. Έχουμε επίσης υπόψη μας δυο παίκτες που απέκτησε (Κάι, Γουίλιαμ) και άλλον ένα που τον ενδιαφέρει (Νούρου Σάλει) για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Επιπρόσθετα έχουμε και σαν δεδομένο ότι μπορεί να υπολόγιζε τον Κάρι Άρνασον και να του το μετέφερε προσωπικά, αλλά στο τέλος έδωσε το “ΟΚ” για να παραχωρηθεί στην Αμπερντίν. Λίγο πολύ, ξέρουμε λοιπόν τι ψάχνει.


Καταρχάς δύναμη! Οι κεντρικοί αμυντικοί του Πάμπου, συνήθως είναι πολύ ικανοί στις προσωπικές μονομαχίες, ακριβώς λόγω αυτού του στοιχείου. Για αυτό άλλωστε ο κόουτς θέτει κατώτατο όριο στο ύψος και ψάχνει πάντα παίκτες σε καλή φυσική κατάσταση, που δεν φοβούνται να μπουν στη φάση. Οι Γουίλιαμ και Νούρου, φαίνεται πως αυτό το κουτάκι το τσεκάρουν με χαρακτηριστική άνεση.

Από κει και πέρα, με βάση τα χαρακτηριστικά των παικτών που έφερε σε όλες τις γραμμές, εικάζουμε πως ο κόουτς σκοπεύει να πιέζει από ψηλά τους αντιπάλους. Για να νιώθει ασφαλής να κάνει κάτι τέτοιο, με δεδομένο ότι οι κεντρικοί αμυντικοί πολλές φορές θα πατάνε το κέντρο του γηπέδου, θέλει την τελευταία γραμμή του να διαθέτει ταχύτητα. Να μπορεί στο transition και όταν θα βρεθεί εκτός ισορροπίας, να καλύψει με την ταχύτητα τα κενά. Οι ακραίοι του μπακ σίγουρα την έχουν, το ίδιο ζητά και από τους στόπερ.