Home TOP NEWS Επίθεση “κανόνια” και μεγάλη νίκη στο τελευταίο φιλικό

Επίθεση “κανόνια” και μεγάλη νίκη στο τελευταίο φιλικό

Νικηφόρο ήταν το 4ο και τελευταίο φιλικό της ομάδας μας στην Πολωνία. Οι πράσινοι επικράτησαν της Ζαγκλέμπιε Λούμπιν με 6-0 χάρη σε 3 γκολ του Ματ Ντάρμπισαϊαρ(το 2ο ενδέχεται να κτύπησε σε αμυντικό) και από 1 των Ράφα Λόπεζ, Τουρέ και Κατσαντώνη. Ο Πάμπος Χριστοδούλου στον σημερινό αγώνα δοκίμασε ξανά το 4-4-2 δείχνοντας πως αναλόγως παιχνιδιών ο σχηματισμός θα αλλάζει.


Το τριφύλλι άρχισε τον αγώνα με τους: Παναγή κάτω από το τέρμα, τετράδα στην άμυνα ήταν οι Δημητρίου, Εκίθα, Φάνος και Μαργκάσα, στο κέντρο οι Κανού και Σοάρες, στα άκρα οι Γκονζάλες και Τζαρσίνιο και στην κορυφή οι Λόπες και Ντάρμπισαϊαρ.

Ο τεχνικός του τριφυλλιού ζητούσε από τους παίκτες του να πιέζουν ψηλά τον αντίπαλο και από νωρίς αυτό βγήκε στην ομάδα αφού ο Ντάρμπισαϊαρ άνοιξε το σκορ εκμεταλλευόμενος λάθος στην άμυνα των Πολωνών. Η πίεση από ψηλά είναι ένα από τα νέα στοιχεία της ομάδας που θα δούμε φέτος. Αυτή δημιούργησε τις προϋποθέσεις για άλλα 2 γκολ πριν το τέλος του ημιχρόνου με τον Άγγλο επιθετικό να δείχνει από νωρίς τις προθέσεις του.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου έγιναν αλλαγές. Πέρασε ο Φελτχούιζεν στην θέση του Παναγή, Ο Χριστοφή στη θέση του Γκονζάλες, ο Γουίλιαμ στη θέση του Κατελλάρη, ο Καντέ στη θέση του Ρενάτο και ο Μαντούρο στη θέση του Κανού. Η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε με 4-4-2 με την πίεση να ανεβαίνει ακόμη ψηλότερα στο γήπεδο. Στο 48′ η ΟΜΟΝΟΙΑ πέτυχε 4ο γκολ, αυτή τη φορά με τον Ράφαελ Λόπεζ με δυνατό σουτ εντός περιοχής.

Στο 55 ο Φραγκέσκου πέρασε στη θέση του Εκίθα ενώ στο 63 ο Τουρέ πέρασε στη θέση του Ματ και ο σχηματισμός μετατράπηκε σε 4-2-3-1 με μοναδικό προωθημένο τον Λόπεζ. Η κίνηση αυτή έφερε σε ρόλο εξτρέμ τον Δημήτρη Χριστοφή ο οποίος συνεργάστηκε πανέμορφα με τον Τουρέ στον χώρο του κέντρου, με το Χριστοφή να υποδέχεται τη μπαλιά στο 68′ και να σερβίρει “πάρε βάλε” γκολ στον πρώτο για το 5-0.

Στο 70 είχαμε ξανά μαζεμένες αλλαγές. Πέρασαν εντός οι Κατσαντώνης, Αζίζ, Μπρέβελντ και Παναγιωτου, εκτός οι Λόπες, Τζαρσίνιο, Σοάρες και Δημητρίου.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Κατσαντώνης σημείωσε το 6-0 μετά από εκτέλεση κόρνερ με δυνατό σουτ εντός περιοχής. O Πάμπος Χριστοδούλου έδινε συνεχώς οδηγίες στους παίκτες και χειροκροτούσε όταν έβγαιναν στο γήπεδο αυτά που ζητούσε. Το ίδιο έντονος ήταν και στις περιπτώσεις που δεν του άρεσαν αυτά που έβλεπε, ενώ μοίρασε αρκετά μπράβο σε κάθε γκολ. Λίγο πριν το τέλος χρόνο συμμετοχής πήρε και ο 4ο τερματοφύλακας της ομάδας. Ο νεαρός Αντωνίου πέρασε στο 85 στη θέση του Φελτχούιζεν.

Συμπεράσματα:
Σήμερα είδαμε μια σαφώς πιο δουλεμένη ομάδα από αυτήν που παρακολουθήσαμε στα δύο προηγούμενα φιλικά. Χωρίς ασφαλώς να μπορούν να λεχθούν μεγάλες κουβέντες, είδαμε μια επιθετική ΟΜΟΝΟΙΑ να επιβάλλει τον ρυθμό της και να ασκεί πίεση πολύ ψηλά στον αγωνιστικό χώρο. Τα περισσότερα τέρματα ήρθαν από αυτήν ακριβώς την πίεση που είναι ένα στοιχείο που θέλει να επιβάλει ο προπονητής μας. Από εκεί και πέρα, η νίκη ήταν απλά φιλικού χαρακτήρα και τα συμπεράσματα ανήκουν κυρίως στο τεχνικό επιτελείο.

Περισσότερα:
Δείτε το LIVE πως εξελίχθηκε ο αγώνας
Φωτογραφίες από το παιχνίδι
Πρώτη συμμετοχή για Τζαρσίνιο
Δείτε σε επανάληψη τον αγώνα