Home TOP NEWS Eξειδίκευση και ξεκάθαροι ρόλοι στο νέο τεχνικό επιτελείο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Eξειδίκευση και ξεκάθαροι ρόλοι στο νέο τεχνικό επιτελείο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

 


Σε άλλη μια προσθήκη προέβη χθες η ΟΜΟΝΟΙΑ, με την πρόσληψη του Ρούι Τζούνιορ στη θέση του Αρχισκάουτερ. Κίνηση που επιβεβαιώνει την πρόθεση της ομάδας για συνεχή ενίσχυση και αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού της τμήματος, σε όλους τους τομείς. Ήδη από τον περασμένο Μάρτιο που ανακοινώθηκε η πρόσληψη Πάμπου Χριστοδούλου και των συνεργατών του, άλλαξαν πολλά στο Ηλίας Πουλλος. Η ΟΜΟΝΟΙΑ διαθέτει μια πολύ καλά στελεχωμένη προπονητική ομάδα, με την εξειδίκευση, την τεχνογνωσία και τους διακριτούς ρόλους να διέπουν τη συνολική λειτουργία του επιτελείου.

Επικεφαλής της προπονητικής ομάδας είναι ο προπονητής, Πάμπος Χριστοδούλου, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις που αφορούν το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Ο κόουτς έχει άριστη σχέση με τους συνεργάτες του στο προπονητικό επιτελείο, αλλά και με τον Διευθυντή Ποδοσφαίρου, Μάκη Παπαϊωάννου. Τους εμπιστεύεται, τους συμβουλεύεται, τους προτρέπει να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, ωστόσο η τελική απόφαση είναι δική του. Άνθρωπος που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, με μεγάλη αυτοπεποίθηση και δυναμισμό, λαμβάνει συνεχώς ενημέρωση για την πρόοδο και την εξέλιξη της δουλειάς που αναλαμβάνουν οι συνεργάτες του. Είναι ιδιαίτερα απαιτητικός από τους συνεργάτες του και επιδιώκει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου, Μάκης Παπαϊωάννου, είναι, επίσης, επιφορτισμένος με αρκετές ευθύνες, αρμοδιότητες και καθήκοντα. Συμμετέχει στην επιτροπή προγραμματισμού, έχοντας πολύ καθοριστικό ρόλο στην αξιολόγηση υποψήφιων μετεγγραφικών στόχων, αλλά και στη γραπτή ενημέρωση προς τον προπονητή για τα αποτελέσματα της. Επίσης, ο Μάκης Παπαϊωάννου είναι ο άνθρωπος που φροντίζει να “ανοίγει” αγορές για την ΟΜΟΝΟΙΑ, να δικτυώνεται, δηλαδή, σε περιοχές που θεωρούνται προσιτές για τον Σύλλογο, όσο αφορά τη μετεγγραφική του ενίσχυση. Σημαντικό κρίνεται και το γεγονός πως ετοιμάζει, σε τακτά χρονικά διαστήματα, εκθέσεις αξιολόγησης για το υφιστάμενο ρόστερ της ομάδας. Ως Διευθυντής Ποδοσφαίρου, έχει συγκεκριμένα καθήκοντα στο “Ηλίας Πούλλος”, όπου καθημερινά δίνει το παρών του. Φροντίζει για την ομαλή λειτουργία του προπονητικού κέντρου και είναι υπεύθυνος για την διαχείριση αρκετών μη αγωνιστικών θεμάτων που αφορούν την ομάδα. Επιπλέον, φροντίζει να εφαρμόζονται και να τηρούνται οι εσωτερικοί κανονισμοί.

Ασφαλώς και μια ποδοσφαιρική ομάδα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει σωστά, χωρίς τη συνεισφορά των υπόλοιπων στελεχών του προπονητικού επιτελείου. Ο βοηθός προπονητής, Άκης Ιωακείμ. είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει αρκετά καλά τον χαρακτήρα και τις απαιτήσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, είναι συνεχώς δίπλα στον προπονητή, με τον οποίο συζητά τα αγωνιστικά θέματα της ομάδας και έχει υποστηρικτικό ρόλο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

Οι δύο εξαίρετοι γυμναστές της ομάδας, Παύλος Κίναν και Σωτήρης Χαραλάμπους, έχουν κερδίσει τους ποδοσφαιριστές από την πρώτη μέρα. Η φιλοσοφία τους “δένει” αρμονικά, διατηρούν άριστη σχέση, ενώ πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι συναποφασίζουν το πρόγραμμα και τις εντάσεις των προπονήσεων φυσικής κατάστασης και εκγύμνασης. Άριστος γνώστης της προπόνησης τερματοφυλάκων θεωρείται ο Ανδρέας Μαυρής, κάτι που επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα της δουλειάς του τα τελευταία χρόνια, αλλά και από την μέχρι στιγμής παρουσία του στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ο Ανδρέας Μιχαήλ είναι επιφορτισμένος με το καθήκον της ανάλυσης τακτικής, δηλαδή της αξιολόγησης του εκάστοτε αντιπάλου της ομάδας, πόστο, επίσης, εξαιρετικά σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Όλοι τους επιδεικνύουν επαγγελματισμό, αφοσίωση, ζήλο και “δίψα” για επιτυχίες. Είναι πολύ καλοί χαρακτήρες, γι΄ αυτό αλλωστε και επιλέχθηκαν στο τεχνικό τιμ.

Με την πρόσληψη του Ρούι Τζούνιορ, η ΟΜΟΝΟΙΑ επενδύει ακόμη περισσότερο στην παρακολούθηση υποψήφιων μετεγγραφικών στόχων. Ο Αγκολέζος θα είναι αποκλειστικά αφοσιωμένος στο scouting, προτείνοντας ποδοσφαιριστές ή παρακολουθώντας ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν ή προτείνονται στην ΟΜΟΝΟΙΑ, εντός Κύπρου και στο εξωτερικό. Θα αξιολογεί τον κάθε στόχο που θα του ανατίθεται για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα για την αγωνιστική του αξία, αλλά και για το κατά πόσο ταιριάζει στο αγωνιστικό προφίλ ή στις ανάγκες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και θα ενημερώνει σχετικά τον προπονητή, αλλά και τον διευθυντή ποδοσφαίρου.

Βέβαια, αναφορά θα πρέπει να γίνει και για το υπόλοιπο προσωπικό στο “Ηλίας Πούλλος”. Επικεφαλής του Ιατρικού και Επιστημονικού επιτελείου είναι ο γιατρός, Γιαννάκης Βασιλείου, ενώ ακολουθούν οι Γιώργος Όξινος (χειροπράκτης), Αντώνης Κέντελης (φυσιοθεραπευτής), Αλέξανδρος Γεωργίου (φυσιοθεραπευτής), Μάριος Χριστοδούλου (φυσιοθεραπευτής), Νικολάι Τεμέλκοφ (μασέρ), Πανίκος Σάκκης (εργοφυσιολόγος), Μόρφω Σάκκη (διατροφολόγος), Μιχάλης Πιτσιλλίδης (φροντιστής) και Γιώργος Καραγιάννης (φροντιστής). Τιμ Μάνατζερ είναι ο Δημήτρης Δημητρίου. Επίσης, ο Σύλλογος διατηρεί συνεργασίες με Ιατρικά Κέντρα και εξειδικευμένους επιστήμονες, στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ επενδύει στην εξειδίκευση, στη δικτύωση σε αγορές προσιτές για τον Σύλλογο, αλλά και στο κεφάλαιο scouting. Προσβλέπει στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των διαθέσιμων χρημάτων για μετεγγραφική ενίσχυση και στην ελαχιστοποίηση του περιθωρίου για λανθασμένες επιλογές. Επικεφαλής της όλης διαδικασίας είναι ο προπονητής, Πάμπος Χριστοδούλου, ο οποίος έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο αγωνιστικά ζητήματα. ο διευθυντής ποδοσφαίρου, Μάκης Παπαϊωάννου, έχει επίσης καθοριστικό ρόλο να επιτελέσει. Η εφορία ποδοσφαίρου και το Διοικητικό Συμβούλιο είναι στο πλευρό των επαγγελματιών που στελεχώνουν το ποδοσφαιρικό τμήμα, για να τους προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια, αλλά και για αξιολόγηση του έργου που επιτελείται.