Home TOP NEWS Το γκολ είναι δουλειά όλων

Το γκολ είναι δουλειά όλων

 


Ένα από τα βασικά στοιχήματα για τον Πάμπο Χριστοδούλου ενόψει της νέας σεζόν, που για την ΟΜΟΝΟΙΑ αρχίζει το μεθεπόμενο σαββατοκύριακο, ήταν η βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας της ομάδας. Θεωρούμε δεδομένο ότι οι «πράσινοι» θα παρουσιάσουν πολύ καλύτερο πρόσωπο – σε σχέση με την περσινή απογοητευτική σεζόν – και οι αριθμοί θα είναι βελτιωμένοι. Τώρα, το πόσο μεγάλη θα είναι η πρόοδος θα το δούμε στην πράξη.

Του Αντρέα Βιολάρη, 24sports.com.cy

Παράλληλα, είναι σημαντικό για την ΟΜΟΝΟΙΑ να διατηρήσει ή και να βελτιώσει τα νούμερά της στην επίθεση. Όπως γράψαμε ξανά, τα 68 γκολ που σημείωσε στο περσινό πρωτάθλημα ήταν ρεκόρ δεκαετίας. Εχθρός του καλού σαφώς είναι το καλύτερο. Και για να παρουσιαστεί καλύτερη η ΟΜΟΝΟΙΑ θα πρέπει να συνεισφέρουν στο σκοράρισμα όσοι το δυνατόν περισσότεροι ποδοσφαιριστές.

Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει και πάλι στον Ματ Νταρμπισιάιαρ, ο οποίος έκλεισε την περσινή σεζόν στα 24 γκολ, ενώ σημαντική βοήθεια αναμένει ο Πάμπος Χριστοδούλου και από τον Δημήτρη Χριστοφή. Ο τελευταίος πέτυχε 8 γκολ στο περσινό πρωτάθλημα, που αποτελεί και την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην καριέρα του μετά τα 10 γκολ που πέτυχε στην παρθενική του παρουσία με το «τριφύλλι» (2008/09).

Το γκολ, όμως, είναι δουλειά όλων και όχι δύο ποδοσφαιριστών. Η τεχνική ηγεσία περιμένει πως θα δώσουν γκολ και άλλοι ποδοσφαιριστές, κυρίως αυτοί που αγωνίζονται στην μεσοεπιθετική γραμμή.

Ο Ράφα Λόπεζ δεν ήρθε με την ετικέτα του μεγάλου σκόρερ. Τα πέντε γκολ που πέτυχε πέρσι με τη φανέλα της Τσάβες αποτελούν την κορυφαία του επίδοση στην Πριμέιρα Λίγκ (έχει πετύχει 10 γκλ στην β΄ κατηγορία, τη σεζόν 2010/11). Ωστόσο, οι πρώτες εμφανίσεις του 26χρονου Πορτογάλου ήταν ενθαρρυντικές και δεν θα αποτελέσει έκπληξη να τον δούμε να κάνει νέο ρεκόρ καριέρας (τουλάχιστον σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας).

Πέντε γκολ πέτυχε πέρσι και ο Αντόνια Τζαρσίνιο, στην Ολλανδία με τη φανέλα της Go Ahead Eagles, ενώ έχει για ρεκόρ καριέρας τα 9 τέρματα της σεζόν 2013/14 (με τη ίδια ομάδα).

Πολλά περιμένει ο Πάμπος Χριστοδούλου και από τον Λέανδρο Γκονζάλες, όχι μόνο στην δημιουργία αλλά και το σκοράρισμα. Στις πιο παραγωγικές του σεζόν ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχει πετύχει 8-9 γκολ και θα είναι ιδανικά για την ΟΜΟΝΟΙΑ να επαναλάβει αυτές τις επιδόσεις.

Απ’ εκεί και πέρα, κανείς από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ δεν έχει το γκολ στο… αίμα του. Ο Κανού, για παράδειγμα, δεν πέτυχε ποτέ στην καριέρα του περισσότερα από 4 γκολ, ενώ η τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα σε αγώνα πρωταθλήματος ήταν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια (!), με τη φανέλα της ρωσικής Akhmat Grozny. Ο έτερος μέσος, Άλεξ Σοάρες, δεν πέτυχε ποτέ περισσότερα από ένα γκολ σε μία σεζόν, ενώ και ο Μαντούρο αποκτήθηκε για να κάνει άλλα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και όχι να σκοράρει.

Είναι πολλά πάντως τα παραδείγματα παικτών (επιθετικών και όχι μόνο) οι οποίοι φορώντας την φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχουν πετύχει κάνει ρεκόρ σκοραρίσματος και ο Πάμπος Χριστοδούλου θα εύχεται πως αυτό θα συμβεί και φέτος με κάποιους ποδοσφαιριστές του.