Home TOP NEWS Καλύτερη πηγή εσόδων από μια δυνατή ομάδα στο γήπεδο δεν υπάρχει!

Καλύτερη πηγή εσόδων από μια δυνατή ομάδα στο γήπεδο δεν υπάρχει!

 


Μπορεί τα χρόνια της οικονομικής περισυλλογής και των περικοπών στην ΟΜΟΝΟΙΑ, να ήταν αναγκαία, ώστε να καταφέρει η ομάδα να παραμείνει στη ζωή, μετά τα οικονομικά εγκλήματα και την τραγική διαχείριση των χρόνων εκείνων. Ωστόσο, μια παράμετρος που ίσως να μην προσμετρήθηκε στον βαθμό που έπρεπε, ήταν αυτή της ανταγωνιστικότητας.

Ιδιαίτερα για μια ομάδα γεννημένη πρωταθλήτρια όπως η ΟΜΟΝΟΙΑ, με τόσο κόσμο και ιστορία, σχεδόν τα πάντα εξαρτώνται από την παρουσία της ομάδας στο γήπεδο. Και όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε την εισροή των εσόδων, τις ενέργειες μάρκετινγκ, τα εισιτήρια διαρκείας, η προσέλευση και γενικά το ενδιαφέρον. Λιτότητα και έσοδα είναι δύο έννοιες όχι και τόσο συμβατές.

Χωρίς μια ποιοτική ομάδα στο γήπεδο, όλα θα είναι μειωμένα. Αυτό το είδαμε και πέρσι. Ασφαλώς, ποιοτική ομάδα συνεπάγεται αυξημένος προϋπολογισμός, όχι κατ’ ανάγκη σε τρελά ύψη ούτε σε επίπεδα αλόγιστης σπατάλης. Αλλά μέσω μιας βιώσιμης αύξησης, η οποία στην ουσία είναι και η επένδυσή σου, μπορείς να αυξήσεις τόσο την ανταγωνιστικότητά σου, όσο και τα έσοδά σου. Αυτό που παρατηρούμε τον τελευταίο ενάμιση μήνα μαρτυρεί του λόγου το αληθές. Ο κόσμος είδε ένα ικανότατο τεχνικό επιτελείο και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές να υπογράφουν με το τριφύλλι στο στήθος. Τρεις χιλιάδες έτρεξαν στην πρώτη προπόνηση, άλλες τόσες στις Πλάτρες, 9500 στο φιλικό με τον Ολυμπιακό, άλλες 4,500 στο Τσίρειο με τον Άρη. Το αδιαχώρητο προβλέπεται απόψε και στην παρουσίαση του ρόστερ και της φανέλας.

Ένα ποιοτικό ρόστερ είναι αυτό που θα σε οδηγήσει σε πορεία πρωταθλητισμού και κατ’ επέκταση σε μια καλή ευρωπαϊκή πορεία, σε έναν ευρωπαϊκό όμιλο ενδεχομένως, με ό,τι αυτό συνεπάγεται οικονομικά.

Πάρτε για παράδειγμα την ΑΕΛ του Πάμπου. Μπορεί ο πρόεδρος της ΑΕΛ να λέει ότι δήθεν παραμένει πρόβλημα το συμβόλαιο του Πάμπου (αλήθεια αυτό έλειπε να χαρίσει όσα δούλεψε, και ασφαλώς είναι προς τιμήν του προπονητή μας ότι σεβάστηκε την πρώην ομάδα του και προέβη σε διακανονισμό), όμως: Πόσα έσοδα έφερε στην ΑΕΛ η ποιοτική ομάδα του Πάμπου; Με πρωτάθλημα, προκρίσεις στην Ευρώπη και σε ομίλους με γεμάτα γήπεδα; Πάνω κάτω το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ, παρόλο που πρόκειται για ομάδες με λιγότερο κόσμο. Σκεφτείτε μόνο τι θα γίνει στην περίπτωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Θεωρούμε ότι η φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ, αντιλαμβάνεται πλέον πλήρως αυτή την παράμετρο και νούσιμα και συνετά φαίνεται να προβαίνει σε μια μικρή αύξηση του προϋπολογισμό, γεγονός που επιτρέπει την κάθοδο ποδοσφαιριστών με καθόλου ευκαταφρόνητα βιογραφικά.

Καλύτερη πηγή εσόδων από μια δυνατή ομάδα στο γήπεδο δεν υπάρχει. Τα πάντα θα ανέβουν: Από τις πωλήσεις της μπουτίκ, τα εισιτήρια, τις εκδηλώσεις και γενικά θα υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον για τα δρώμενα του συλλόγου. Συνεπώς, η ποιότητα είναι αδιαπραγμάτευτη.