Home TOP NEWS Έχει το βάθος να πάει μέχρι το τέλος;

Έχει το βάθος να πάει μέχρι το τέλος;

Είναι γνωστό και κοινώς αποδεκτό, ότι για να καταφέρει μια ομάδα να αντέξει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, δεν αρκεί να έχει καλούς παίκτες. Χρειάζεται και βάθος, αφού σε μια ποδοσφαιρική χρονιά προκύπτουν τιμωρίες και τραυματισμοί. Κάθε ομάδα δικαιούται 15 κοινοτικούς/ξένους ποδοσφαιριστές και προσπαθεί να κάνει όσο καλύτερες επιλογές μπορεί. Από κει και πέρα πλεονέκτημα αποκομίζουν πρώτιστα αυτοί που έχουν ποιοτικούς Κύπριους και μετά αυτοί που “πετυγχαίνουν” παίκτες λίστας Β’ που να μπορούν να προσφέρουν.


Μετά τους 15 κοινοτικούς/ξένους λοιπόν, η ΟΜΟΝΟΙΑ διαθέτει 4 Κύπριους που με βάση τα όσα έδειξε ο Πάμπος Χριστοδούλου στα φιλικά, θα είναι σταθερά βασικοί ή στο rotation. Μιλάμε για τους Χριστοφή, Κατελάρη, Δημητρίου και Παναγή. Αν προσθέσουμε και το Φιλιώτη που έκανε πέρσι σημαντική πρόοδο και έπαιξε αρκετά παιχνίδια πάμε στους 5 και συνολικά 20 ποδοσφαιριστές. Στο ρόστερ όμως είναι και οι Αζίζ, Μπεντέκε που είναι στη λίστα Β’. Ο πρώτος μπορεί να δώσει βοήθειες σε κάποια παιχνίδια και ο δεύτερος έχει καλό βιογραφικό, οπότε βρήκαμε τους 22.

Πίσω από αυτούς είναι άλλοι 3 παίκτες τους οποίους το τεχνικό τιμ πιστεύει και προτίμησε να κρατήσει στο ρόστερ, γιατί θεωρεί πως ίσως τους χρειαστεί και έχουν το ταλέντο να δώσουν βοήθειες παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Είναι σαφές όμως πως θα πρέπει να παλέψουν ακόμα περισσότερο για να πάρουν λεπτά. Μιλάμε για τους Κατσαντώνη, Φραγκέσκου και Χριστοδούλου που είναι βέβαιο πως σε κάποια βάση στο άμεσο μέλλον θα κάνουν το ξεπέταγμα τους. Συνολικά φτάσαμε τους 25 παίκτες συμπεριλαμβανομένων 3 τερματοφυλάκων.

Ο αριθμός “25” πάντως είναι για την ώρα θεωρητικός, αφού περιλαμβάνει πολλές μεταβλητές. Είναι πραγματικός και όχι θεωρητικός, μόνο αν μας βγουν όλες οι μεταγραφές ξένων/κοινοτικών, αν οι Κύπριοι δώσουν αυτά που περιμένουμε, αν οι κοινοτικοί u22 και οι 3 νεαροί Κύπριοι κάνουν το ξεπέταγμα τους και δείξουν πως έχουν ότι χρειάζεται. Να συμβούν όλα, να παίξουν και οι 25 είναι λίγο τραβηγμένο. Σίγουρα έχουμε πολύ μεγαλύτερο βάθος από προηγούμενες χρονιές. Μόνο μέσα από το γήπεδο όμως θα διαπιστώσουμε αν είναι ικανό να μας αναδείξει στο τέλος πρωταθλητές.