Home TOP NEWS Match Report: Μέτρια εμφάνιση, “λίγο κούντημα”, αχώνευτη ισοπαλία

Match Report: Μέτρια εμφάνιση, “λίγο κούντημα”, αχώνευτη ισοπαλία

Στην ισοπαλία 2-2 έμειναν ΟΜΟΝΟΙΑ και Αλκή. Η ομάδα μας δεν έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις, αφού έμοιαζε να μην έχει φρεσκάδα. Έμεινε δύο φορές πίσω στο σκορ, κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά όχι να ανατρέψει το παιχνίδι.


Α’ ημίχρονο

Με την ίδια εντεκάδα και την ίδια ορμή που είδαμε με την ΑΕΚ ξεκίνησε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Μόλις στο 5′ έφτιαξε και την πρώτη σπουδαία ευκαιρία όταν ο Τζαρσίνιο βρήκε μόνο τον Χριστοφή που πλάσαρε, αλλά είδε τον Πάρντο να κάνει μεγάλη απόκρουση σε κόρνερ. Από το σημείο αυτό και μέχρι το 30′ η Αλκή ανέβηκε, κράτησε μπάλα και μαζί την ΟΜΟΝΟΙΑ μακριά από την περιοχή της, αφού πέραν από κάποιες προϋποθέσεις, δεν είδαμε κάτι αξιόλογο.

Στην πρώτη φάση του ο αντίπαλος, που είχε φέρει το ματς στα μέτρα του, ευτύχησε να σκοράρει. Σε κόρνερ από αριστερά, ο Φαμπρίσιο Σάντος ανέβηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έκανε το 0-1. Η ΟΜΟΝΟΙΑ αντέδρασε άμεσα και στο 31′ ο Άλεξ έκανε συρτό σουτ που έγλυψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πάρντο και έφυγε άουτ. Η ισοφάριση ήρθε 6 λεπτά μετά με τον Δημήτρη Χριστοφή. Σε επίθεση από αριστερά, ο Μαργκάσα έκανε σέντρα στην καρδιά της άμυνας και ο Χριστοφή με κεφαλιά ψαράκι νίκησε τον Πάρντο και έκανε το 1-1. Στο 39′ μάλιστα η ΟΜΟΝΟΙΑ άγγιξε και δεύτερο γκολ, αλλά το πολύ καλό σουτ του Μαργκάσα έφυγε λίγο άουτ.

Εκεί που η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειχνε να έχει δυνάμεις να γυρίσει το παιχνίδι πριν το ημίχρονο, τελικά το γκολ ήρθε για την Αλκή. Στον αιφνιδιασμό στο 42′ ο Φαμπρίσιο Σάντος μόνος, εκτέλεσε τον Κωνσταντίνο Παναγή και έκανε το 1-2. Το σκορ αυτό έμελλε να μείνει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Β’ ημίχρονο

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, η εικόνα έμοιαζε με το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, με την Αλκή να στέκει καλά και την ΟΜΟΝΟΙΑ να αδυνατεί να επιβάλει το παιχνίδι της. Η πρώτη μεγάλη φάση μάλιστα ανήκε στους φιλοξενούμενους, όταν στο 56′ ο Παναγή έκανε σωτήρια παρεμβολή σε πάσα του Σεμέδο προς τον Σάντος που ήταν έτοιμος να σκοράρει. Στην αντεπίθεση, έχασε η ΟΜΟΝΟΙΑ τεράστια φάση, με τον Τζαΐλσον να κάνει συρτή μπαλιά, τον Ράφα να μπαίνει στη πορεία, αλλά να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι από πολύ κοντά. Στο 60′ ο Τζαρσίνιο ντρίπλαρε ένα αμυντικό στη γραμμή, γύρισε στο Ράφα, με το σουτ του να κοντράρει και ενώ ο Πάρντο ήταν εκτός εστίας.

Στο 62΄η ΟΜΟΝΟΙΑ ισοφάρισε, η Αλκή όμως πήρε το “λλίο κούντημα” που της υποσχέθηκαν και το σκορ παρέμεινε 1-2. Σέντρα του Σοάρες, ο καλυμμένος Ντάρμπισαϊαρ σκοράρει, ο επόπτης ανακαλύπτει οφσάιντ. Πραγματική απόφαση επιστημονικής φαντασίας. Από τη φάση αυτή η ΟΜΟΝΟΙΑ εκνευρίστηκε και παρότι είχε κατοχή, δεν έβρισκε μεγάλες ευκαιρίες. Στο 76′ ζήτησε πέναλτι σε κράτημα στον Ντάρμπισαϊαρ μες το κουτί, ενώ στο 77′ ο Μαργκάσα με σουτ υποχρέωσε τον Πάρντο σε μεγάλη απόκρουση, με σουτ από το ύψος της περιοχής. Στο 82′ ήταν σειρά του Φαμπρίσιο να απειλήσει, το φάουλ του όμως έφυγε λίγο άουτ.

Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 86′. Ο Ράφα Λόπες κέρδισε μια χαμένη μπαλιά και ανατράπηκε καθαρά από τον Ντιακιτέ. Ο Νικολάου δίστασε, αλλά τελικά το υπέδειξε μετά από βοήθεια και του βοηθού του. Εκτελεστής ο Φαμπρίσιο και 2-2.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να πιέσει για 3ο γκολ, ο Νικολάου επέτρεπε όμως συνεχώς καθυστερήσεις από τους παίκτες της Αλκής. Στο 90+2′ η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε ευκαιρία με το Γουίλιαμ να πιάνει κεφαλιά από κοντά άουτ.

Συμπερασματικά

Η ακύρωση του ολοκάθαρου γκολ του Ντάρμπισαϊαρ ήταν σε κομβικό σημείο, αλλά προτιμούμε να μην εστιάσουμε σε αυτήν. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είχε φρεσκάδα, δεν επέβαλε το ρυθμό της όπως στα προηγούμενα ματς και δεν κέρδισε. Καλείται να διορθώσει πολύ συγκεκριμένα πράγματα στη συνέχεια, όπως την ευκολία που δίνει γκολ, αν είναι να δει για τα ψηλά.