Home TOP NEWS Match Report: Νικηφόρο ξεκίνημα

Match Report: Νικηφόρο ξεκίνημα

Καλύτερη του αντιπάλου της στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε τον Εθνικό Άχνας με 2-1 και μπήκε νικηφόρα στο πρωτάθλημα. Σκόρερ και των δυο τερμάτων της ομάδας μας  που έχασε σωρεία ευκαιριών στο πρώτο ημίχρονο, ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ.


Α’ ημίχρονο

Με κατάμεστο ΓΣΠ και 4-4-2 ξεκίνησε το ματς η ΟΜΟΝΟΙΑ. Η μεγάλη φάση δεν άργησε να έρθει και στο 8′ ο Λεάντρο βρήκε στην απέναντι πλευρά τον Χριστοφή. Ο Τζίμης στόπαρε και σούταρε δυνατά, ο Μπογκατίνοφ απέκρουσε στη γωνιά του. Τρία λεπτά μετά ήταν σειρά του Φαμπρίσιο να απειλήσει με στημένο. Η εκτέλεση του αποκρούστηκε από τον Σκοπιανό τερματοφύλακα του Εθνικού σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του, ο Γουίλιαμ πήρε κεφαλιά, στην πάνω πλευρά των δικτύων. Η πίεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ συνεχίστηκε και στο 13′ ο πρωταγωνιστής του διαστήματος αυτού Μπογκαντίνοφ έκανε άλλη μια μεγάλη απόκρουση. Ο Ράφα Λόπες βρέθηκε μέσα στο κουτί, έκανε καλό σουτ με τον Σκοπιανό να αποκρούει. Λίγο μετά ο Ράφα βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, έκανε πλάσα, η μπάλα όμως κόντραρε πριν καταλήξει στα δίκτυα.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε ξεκάθαρα τα πάνω χέρι στην αναμέτρηση και φαινόταν πως είναι θέμα χρόνου να έρθει το γκολ. Στο 19′ μετά από σέντρα του Δημητρίου ο Χριστοφή έκανε γυριστό, η μπάλα όμως κόντραρε πριν πάει στο τέρμα και έφτασε ξανά στο Δημητρίου. Ο Μάριος αυτή τη φορά έκανε σουτ που έφυγε άουτ. Τελικά το σκορ άνοιξε στο 24′. Μετά από κόρνερ του Μαργκάσα, ο Μπογκαντίνοφ έκανε κακή έξοδο, η μπάλα έφτασε στον Ντάρμπισαϊαρ και ο Ματ από κοντά απλά την έσπρωξε μέσα κάνοντας το 1-0!

Το γκολ ανάγκασε την Άχνα να βγει πιο ψηλά και μέσα σε δυο λεπτά απείλησε εις διπλούν. Πρώτα στο 35′ ο Παπαγεωργίου έκανε σουτ στη κίνηση που απέκρουσε ο Παναγή σε κόρνερ. Και στο 37′ ο Φιλίποφ από κοντά έκανε σουτ και ο Άλεξ Σοάρες απέκρουσε λίγο μπροστά από τη γραμμή.

Β’ ημίχρονο

Με τους ίδιους 11 και μεγάλη ευκαιρία ξεκίνησε και το β’ ημίχρονο. Στο 50′ ο Λεάντρο Γκονζάλες με υπέροχη κάθετη πάσα έβγαλε μόνο το Χριστοφή, με το Δημήτρη να πλασάρει στην εξωτερική των δικτύων. Η Άχνα απάντησε με σουτ του Κιπιάνι στο 55′ που έφυγε άουτ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν αφυπνίστηκε από την προειδοποίηση του αντιπάλου και το πλήρωσε. Στο 67′, ο Τσικάρσκι έβγαλε μόνο τον Κιπιάνι που με ασύλληπτη πλάσα στο “Γ” του Παναγή, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα μας κάνοντας το 1-1.

Για ένα περίπου δεκάλεπτο μετά την ισοφάριση, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κατάφερε να επιβάλει το παιχνίδι της και να φτιάξει ευκαιρίες. Στο 76′ απείλησε με τον Γουίλιαμ μετά από στημένο. Ο Μαργκάσα έκανε την εκτέλεση, ο Βραζιλιάνος σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους η κεφαλιά του όμως πήγε στην πάνω πλευρά των δικτύων. Δυο λεπτά μετά ήταν σειρά του Κανού να κάνει ευκαιρία. Μετά από σέντρα του Ντάρμπισαϊαρ έκανε κεφαλιά στη γωνιά, με τον Μπογκαντίνοφ να κάνει μεγάλη απόκρουση.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειχνε να ξύπνησε για τα καλά και σε αυτό βοήθησε και η ποιότητα του Κανού που μπήκε στο γήπεδο σαν αλλαγή. Στο 81′ αφού πέρασε σε πολύ κλειστό χώρο δυο αντιπάλους σούταρε με τον Μπογκαντίνοφ να αποκρούει. Ο Κανού κέρδισε ξανά τη μπάλα σήκωσε το κεφάλι και έδωσε πάσα πάρε βάλε στον Ματ. Ο Άγγλος πέτυχε εύκολα το δεύτερο του γκολ στη σαιζόν και έκανε το 2-1.

Ο Εθνικός ήταν αναγκασμένος να βγει μπροστά και στο 88′ έκανε ευκαιρία με τον Κυπριανού, η κεφαλιά του όμως πέρασε άουτ. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που ο αντίπαλος κατάφερε να απειλήσει και η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε νικηφόρα το πρωτάθλημα.

Συμπερασματικά

Έδειξε αρετές, είχε και κενά διαστήματα. Το σημαντικό είναι πως η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα καλύτερη του αντιπάλου και ξεκίνησε με νίκη τον μαραθώνιο του πρωταθλήματος. Τρεις βαθμοί στο σακούλι και πάμε παρακάτω.