Home TOP NEWS Ο Ρενάτο Μαργκάσα αναπολεί το παρελθόν

Ο Ρενάτο Μαργκάσα αναπολεί το παρελθόν

 


Η Πορτογαλική ιστοσελίδα “bancada.pt” σε δημοσίευμα της το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη (6/9/2017) το βράδυ, ζήτησε από τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας να μοιραστεί τις εμπειρίες του όταν ήταν μικρός. Ο Κυπροποιημένος ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, γύρισε τον χρόνο πίσω, και επέλεξε να ασχοληθεί κυρίως με το παιχνίδι της Μπενφίκα με την Βικτόρια Γκιμαράρες το οποίο έλαβε χώρα στο “στάδιο του Φωτός” στις 29 Μαΐου το 1994.

Ο Ρενάτο Μαργκάσα για τις εμπειρίες του από το παιχνίδι της Μπενφίκα με την Βικτόρια Γκιμάραες: «Ήταν η πρώτη φορά που πήγα να για δω το “Στάδιο του Φωτός”, με την Vitória Βικτόρια Γκιμαράες. Πήγα εκεί το 1993 ή το 1994, όταν η Μπενφίκα κέρδισε το πρωτάθλημα. Το στάδιο ξεχείλιζε από κόσμο, με τους ανθρώπους μέσα σε αυτό να αρχίζουν να κάνουν αρκετό θόρυβο με τα πόδια τους για να νικήσει η ομάδα τους». λέγοντας αρχικά.

Στην συνέχεια ο ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σημείωσε ότι: «Ήμουν λίγο φοβισμένος, αλλά τότε ένιωσα μια δόνηση και μια σκηνή από έναν άλλο κόσμο», καταλήγοντας είπε «ήμουν πολύ παιδί και ήταν η πρώτη φορά που είδα τόσα άτομα σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, και να κάνουν αυτό το θόρυβο… το γήπεδο ήταν ένα πράγμα που μου σημάδεψε τη μνήμη, χωρίς αμφιβολία».

Στο ίδιο άρθρο σημειώνεται ότι ο Ρενάτο Μαργκάσα, έπαιξε σε FC Alverca, Torreense και CD Mafra πριν να πάρει μεταγραφή στην Κύπρο, στην οποία έχει πολιτογραφηθεί και είναι διεθνείς με την Εθνική Κύπρου. Μάλιστα πρόσφατα ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας αγωνίστηκε κόντρα στην Εθνική Πορτογαλίας και συναντήθηκε με ένα από τα παιδικά του ποδοσφαιρικά είδωλα τον Joao Vieria Pinto, o οποίος ήταν ένας εκ των ποδοσφαιριστών της Μπενφίκα του 1993/94.

Για τον Joao Vieria Pinto o Μαργκάσα είπε τα εξής: «Ήταν όλοι οι παίκτες υψηλής ποιότητας. Φέτος, η ομάδα της Μπενφίκα ήταν φανταστική. Ήμουν τεράστιος φαν του Joao Vieira Pinto. Όταν πήγα να παίξω με την Πορτογαλία τον εντόπισα εκεί και έβγαλα μια φωτογραφία μαζί του».