Home TOP NEWS Ο Ξενοφώντος… Χαπέσιης και οι αδυναμίες

Ο Ξενοφώντος… Χαπέσιης και οι αδυναμίες

 


Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος από εκείνο το αλησμόνητο έγκλημα του Γιάννη Αναστασίου στο Ερμής-ΟΜΟΝΟΙΑ (2-2). Τότε που στις καθυστερήσεις δεν είδε το πεντακάθαρο φάουλ πάνω στον Παναγή και έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο να ισοφαρίσει από το… πουθενά. Τότε ήταν 10 Δεκεμβρίου. Απόψε ήταν 23 Σεπτεμβρίου. Και φυσικά μεσολάβησαν κι άλλα λάθη εις βάρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, όχι όμως στον ίδιο βαθμό σοβαρά.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ, goal.com.cy

Σαφώς και η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει πολλά αμυντικά προβλήματα και αδυναμίες να λύσει γιατί δέχθηκε ήδη 7 γκολ σε 4 παιχνίδια της. Σαφώς και σήμερα έπεσε στην παγίδα της πολύ καλής Αλκής και πάλι καλά να λέει που με τόσες χαμένες ευκαιρίες (ξανά) έσωσε τουλάχιστον τον έναν βαθμό από το παιχνίδι. Δεν δίνει, όμως, κανείς το δικαίωμα στον βοηθό διαιτητή, Χαράλαμπο Ξενοφώντος να σηκώσει τη σημαία του σε μία κρυστάλλινη φάση, όπου ο Ντάρμπισαϊρ ήταν καλυμμένος μόνο… τρία μέτρα από τον αντίπαλο.

Γιατί, άλλο να ισοφαρίσει η ΟΜΟΝΟΙΑ στο 62ο λεπτό και άλλο στο 90′. Συνεπώς, ναι, η απόφαση του ίσως και να επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα, όπως έγινε πριν από 11 χρόνια, όταν ένας άλλος βοηθός στο ίδιο ακριβώς σημείο του γηπέδου, μπροστά από τους φίλους του «τριφυλλιού» σήκωσε λανθασμένα τη σημαία του σε εκείνο το OMONOIA-Αποέλ 2-2. Το όνομα του; Ιάσωνας Χαπέσιης.

Οφσάιντ-έγκλημα ακύρωσε το γκολ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Δύο πανομοιότυπες φάσεις με το ίδιο αποτέλεσμα. Και μπορεί η… αντιπολίτευση να πει πως και η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε ή θα πάρει τα σφυρίγματα της, όπως όλες οι μεγάλες ομάδες, όμως το σημερινό με την Αλκή γίνεται ακόμη πιο δύσκολο να το αποδεχθεί κάποιος, τουλάχιστον με τα όσα προηγήθηκαν του αγώνα. Υπάρχει κανείς δηλαδή που μπορεί να πείσει και τον πιο αντικειμενικό φίλαθλο πως η απόφαση του επόπτη δεν ήταν σκόπιμη;