Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Με στόχο το διπλό οι διεθνείς

Με στόχο το διπλό οι διεθνείς

 


Τον όγδοο της αγώνα στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 δίνει σήμερα η Εθνική ομάδα των Ανδρών. Αντιμετωπίζει στις 19:00 στο Ταλλίν την Εσθονία σε αγώνα που θα διεξαχθεί στο A Le Coq Arena και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το ΡΙΚ.

Στόχος της Εθνικής είναι να δώσει συνέχεια στα πετυχημένα αποτελέσματα, μετά τη νίκη της περασμένης Πέμπτης επί της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και όλοι οι ποδοσφαιριστές που είναι στην αποστολή, είναι στη διάθεση του προπονητή τους.  Κατελάρης, Μαργκάσα, Χριστοφή και Παναγή πήγαν πολύ καλά στον προηγούμενο αγώνα και χτυπάνε ξανά θέση στην ενδεκάδα. Ο πέμπτος της παρέας, ο Μάριος Δημητρίου, περιμένει και αυτός να πάρει χρόνο από τον προπονητή του και να κάνει το επίσημο του ντεμπούτο.

Η Κύπρος σε επτά αγώνες μάζεψε δέκα βαθμούς και σε περίπτωση νικηφόρου αποτελέσματος, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στον όμιλο, με την προσπάθεια όμως για διάκριση να παραμένει εξαιρετικά δύσκολο.

Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Ελβετός Adrien Jaccottet με βοηθούς τους συμπατριώτες τους Vital Jobin και Raffael Zeder και τέταρτο διαιτητή τον Alain Bieri (SUI).

Ο Μπεν Σιμόν έχει στη διάθεση του για τον αποψινό αγώνα τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές:
Γιωργαλλίδης, Παναγή, Μιχαήλ, Μ. Δημητρίου, Τζ. Δημητρίου, Μερκής, Κατελάρης, Αντωνιάδης, Αβραάμ, Αλεξάνδρου, Αρτυματάς, Χ. Κυριάκου, Νικολάου, Λαμπάν, Κάστανος, Μαρκάσα, Χριστοφή, Β. Παπαφώτης, Μακρής, Χαραλαμπίδης, Σωτηρίου Μυτίδης και Λαΐφης.

Η Εθνική θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στον όμιλο τον Οκτώβριο. Στις 7 του μήνα θα υποδεχθεί την Ελλάδα και στις 10 του μήνα θα παίξει εκτός έδρας με το Βέλγιο.
Για τον όμιλο μας απόψε το Γιβραλτάρ υποδέχεται τη Βοσνία και η Ελλάδα το Βέλγιο.

Εικόνες από την τελευταία προπόνηση:

Στην ανάγκη η ομάδα μας να δώσει συνέχεια στη νίκη επί τη Βοσνία, στάθηκε στις δηλώσεις του στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο προπονητής της Εθνικής μας Ραν Μπεν Σιμόν.

“Παίζουμε με μια πολύ δυνατή ομάδα, ιδιαίτερα στην έδρα της. Είδα πόσο πολύ δυσκόλεψαν το Βέλγιο σε αυτό το γήπεδο. Μας περιμένει ένας από τους πιο δυνατούς αγώνες στον όμιλο. Μας περιμένει μια μεγάλη πρόκληση για την οποία εγώ και οι ποδοσφαιριστές μου ανυπομονούμε.

Βλέπω τους ποδοσφαιριστές μου να είναι έτοιμοι για τον αγώνα, έτοιμοι για αυτή την πρόκληση. Πρέπει να δώσουμε συνέχεια στο νικηφόροα αποτέλεσμα με τη Βοσνία, να μην στάματήσουμε σε αυτό που κάναμε την Πέμπτη”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός.

«Δεν μου αρέσει να συζητώ τι έχω αλλάξει στην ομάδα, ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία, μπορεί να δώσει τα δικά του κίνητρα, αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να δίνουν όλοι τον καλύτερο τους εαυτό», ήταν η απάντηση του όταν ρωτήθηκε τι άλλαξε στην Εθνική μας και παρουσίασε αυτό το πρόσωπο με τη Βοσνία.

“Με όλο το σεβασμό, δεν ασχολούμαι με κομπλιμέντα που κάνουν προς την ομάδα μου πριν από αγώνες”, ήταν το σχόλιο του όταν ρωτήθηκε για να σχολιάσει δήλωση του προπονητή της Εσθονίας ο οποίος έμπλεξε το εγκώμιο της ομάδας μας.