Home TOP NEWS Τα ατομικά λάθη απαγορεύονται

Τα ατομικά λάθη απαγορεύονται

 


Έχει πλέον γραφτεί και λεχθεί πολλές φορές και σε ποικίλα μέσα: αν η ΟΜΟΝΟΙΑ θέλει να κοιτάξει τα βαθμολογικά σκαλοπάτια που προστάζει η ιστορία της, πρέπει επειγόντως να ληφθούν διορθωτικά μέτρα στα μετόπισθεν. Η ευκολία με την οποία δέχεται γκολ, ήδη της έχει στοιχίσει και σίγουρα θα αποτελεί το υψηλότερο εμπόδιο που θα βρίσκει μπροστά της όλη τη χρονιά. Οπότε ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως η αμυντική λειτουργία χρήζει βελτίωσης.

Το πρώτο βήμα πάντως για να σουλουπωθεί η κατάσταση στα μετόπισθεν, είναι να μειωθούν και μάλιστα δραματικά τα ατομικά λάθη. Όταν λέμε ατομικά λάθη δεν εννοούμε κατ’ ανάγκην κακές πάσες, αλλά και κακές τοποθετήσεις που οφείλονται σε έλλειψη συγκέντρωσης, ή μια κακή επιλογή όπως να μην κάνουμε λάθος για να σκοτώσουμε τον αιφνιδιασμό του αντιπάλου. Αν φροντίσει καταρχάς ο κάθε ποδοσφαιριστής τον ίδιο τον εαυτό του, αν προσέξει τα δικά του λάθη, σίγουρα θα έχει γίνει βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Από κει και πέρα, θέλουμε να πιστεύουμε πως υπέρ της ορθής λειτουργίας θα είναι και ο χρόνος. Όσο αυτός, όσο η ομάδα αποκτά ομοιογένεια, θα δένει και η άμυνα της. Με σκληρή δουλειά και αυτοκριτική πάντα, γιατί είναι σαφές πως έχουμε πολλά να κάνουμε, μέχρι να πούμε πως έχουμε άμυνα για πρωτάθλημα.