Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αποφάσισε να απέχει από το Σαββατιάτικο ντέρμπι η ΘΥΡΑ 9

Αποφάσισε να απέχει από το Σαββατιάτικο ντέρμπι η ΘΥΡΑ 9

 


Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΘΥΡΑ 9, ενημέρωσε ότι θα απέχει από το ντέρμπι του Σαββάτου λόγω της ταυτοποίησης. Όσον αφορά την εικόνα της ομάδας και τις νέες απώλειες που είχε την περασμένη βδομάδα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την εφορία ποδοσφαίρου. Οι οργανωμένοι δεν παρέλειψαν να τονίσουν πως συνεχίζουν να είναι ενάντια στον υπέρμετρο ενθουσιασμό αλλά και στον μηδενισμό. Αναλυτικά:

«Αδέλφια της ΘΥΡΑ 9, περήφανε πράσινε Λαέ,

Η επιτακτική ανάγκη να γίνουν ριζικές αλλαγές στο σωματείο, καθώς η καταστροφική διαχείριση από εγκληματικές διοικήσεις τα προηγούμενα χρόνια το καταδίκαζαν σε μαρασμό και σε μια κατρακύλα χωρίς τελειωμό, μας οδήγησε να βγούμε μπροστά και να πολεμήσουμε με όλους και με όλα.

Πολλές φορές ήταν κυριολεκτικά το πρώτο ή και μόνο μας μέλημα το πως θα ανατρέψουμε αυτή τη διαλυτική κατάσταση κι αντί να σκεφτόμαστε το επόμενο κορεό και την μάχη στην κερκίδα ξημεροβραδιαζόμασταν στις συνεδρίες για την επόμενη κίνηση στα της ομάδας.

Οι κόποι των αγώνων όλα αυτά τα χρόνια θεωρούμε πως σήμερα ακόμα και στην πρωτόγνωρη άσχημη βαθμολογική θέση που είμαστε (αν και νωρίς) αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά. Όποιος θεωρεί πως δεν έχουν μπει βάσεις για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία μας σχετικά με την λειτουργία και τον ρόλο που έχει να επιτελέσει το σωματείο μας, τότε αδυνατεί να αντιληφθεί την δυναμική που δημιούργησε η συσπείρωση του κόσμου μας βλέποντας ότι κάτι καλό χτίζεται.

Σίγουρα δεν είναι όλα ρόδινα, υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν για να είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ αυτή που αρμόζει στην ιστορία και τον λαό της, αλλά θεωρούμε άδικο να μπούμε εμπόδιο από τα μέσα του πρώτου γύρου σε μια ομάδα που αγωνιστικά (ανα)συγκροτήθηκε από το μηδέν, κάτω από αρκετά υγιείς καταστάσεις.

Για αυτό ομόφωνα στις χθεσινή μας συνεδρία αποφασίσαμε συνάντηση με την εφορία ποδοσφαίρου. Για να μεταφέρουμε τις απόψεις των μελών μας αλλά και για διάλογο εφ όλης της ύλης. Επιπρόσθετα συνεχίζουμε να είμαστε ενάντια στον υπέρμετρο ενθουσιασμό αλλά και στον μηδενισμό. Όλοι θα κριθούν τον Μάη και να είστε σίγουροι πως αυτά που γράφουμε τα εννοούμε.

Για το πολύκροτο θέμα των ταυτοποιήσεων και όλων αυτών των μέτρων που προσπαθούν μετά μανίας να μας σερβίρουν με τους τρομονόμους τα τελευταία χρόνια, βροντωφωνάζουμε πως δεν μασάμε. Δεν υποκύψαμε ποτέ και ούτε έχουμε σκοπό να το κάνουμε. Είμαστε οι μόνοι που στεκόμαστε σταθερά και αμετακίνητα στην θέση μας και θα συνεχίσουμε ενάντια σε κάθε προσπάθεια να περιοριστούν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες μας σαν οπαδοί. Από το Σάββατο αδειάζουμε τα γήπεδα και ταυτόχρονα στέλλουμε μηνύματα πως τα διάφορα καπρίτσια του πορτοκαλί υπουργού δεν θα περάσουν.

Χαιρετίζουμε την τοποθέτηση του ΔΣ ότι είναι ενάντια σε κάθε μορφή ταυτοποίησης των φιλάθλων. Είναι σημαντικό ότι πέραν της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κανένα άλλο σωματείο δεν εξέφρασε την αντίθεση του στο μέτρο, ενώ μετά από εισήγηση της, το ζήτημα της ταυτοποίησης θα συζητηθεί σήμερα σε σύσκεψη στην ΚΟΠ. Το ΔΣ της ομάδας μας αποφάσισε να μην γίνει προπώληση και αφήνει στην κρίση του καθενός αν θα παρευρεθεί στο γήπεδο. Εμείς κάνουμε ξεκάθαρο ότι θα απέχουμε και καλούμε όχι μόνο τα μέλη μας, αλλά και όλο τον πράσινο λαό να μας ακολουθήσει.
ΠΕΡΗΦΑΝΗ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΘΥΡΑ 9

ΥΓ – Απόψε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανένα . Οι Λεβέντες του φιλέ μας χρειάζονται. Η ΟΜΟΝΟΙΑ μας χρειάζεται. Στις 18:30 όλοι ελευθέρια.

ΥΓ2 – 27 του Οκτώβρη. Σημειώστε την ημερομηνία. Περισσότερα μετά τον αγώνα με την αελ».