Home TOP NEWS Οι απαντήσεις του Παναγή στο… Debate, όπου «το άγχος είναι μεγαλύτερο παρά...

Οι απαντήσεις του Παναγή στο… Debate, όπου «το άγχος είναι μεγαλύτερο παρά στο 90λέπτο»


Έχει ενσωματωθεί από τη Δευτέρα με την Εθνική ομάδα ο Κωνσταντίνος Παναγή, όμως οι υποχρεώσεις των ημερών δεν περιλαμβάνουν μόνο προπονήσεις και αγώνες. Χθες συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν σε συνεργασία ο οργανισμός “REACTION”, η Τράπεζα Κύπρου και το “Γκολ στη Ζωή”. Ο τερματοφύλακας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μαζί με άλλους διεθνείς, ανακρίθηκε σε… Debate από μαθητές, στο πλαίσιο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος ΑΘΗΝΑ.

Τα νεαρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν κοντά στους αθλητές, κάνοντας τους ερωτήσεις σε σχέση με τη ζωή τους ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και ίσως κάποιες καταστάσεις που έχουν συναντήσει στο παρελθόν. Πιο κάτω διαβάστε μερικές από τις τοποθετήσεις του Κωνσταντίνου Παναγή.

Για το ποδόσφαιρο και τις σπουδές: «Είναι πολύ λάθος η σκέψη “δεν μου αρέσει το σχολείο, θα γίνω ποδοσφαιριστής”. Κανένας δεν επιτρέπεται από 15 του να μην ασχολείται με το σχολείο. Όλοι τελειώσαμε το σχολείο, κάναμε στρατό και είμαστε εδώ».

Για φαινόμενα βίας όπου ευθύνονται οι ποδοσφαιριστές: «Όντως κάποτε και εμείς μπορεί να αντιδράσουμε λάθος. Είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Θέλει κατανόηση από τον κόσμο, διότι υπάρχει πίεση. Όμως, πρέπει να ληφθούν και μέτρα ώστε να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα».

Για το τσιγάρο και τα ναρκωτικά: «Από τα πιο σημαντικά θέματα. Όταν έχουμε προβλήματα και προσπαθούμε να τα λύσουμε με τη βία, τα ναρκωτικά, το τζόγο, δεν κάνουμε τίποτα. Φέρνουμε και τους γύρω μας σε δύσκολη θέση. Μένουμε εκτός από αυτά. Μένουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας. Μπορεί να χάσουμε κάποιους φίλους, κάποιες στιγμές. Με το να καπνίζουμε ή να δοκιμάζουμε οτιδήποτε άλλο, δεν οδηγούμαστε πουθενά. Απλά απομακρυνόμαστε από τους στόχους μας».

Μετά την εκδήλωση, ο Κωνσταντίνος Παναγή παραχώρησε δηλώσεις στην ιστοσελίδα Themasports. Δείτε πιο κάτω τι είπε:

Για τις εμπειρίες να μιλήσει μπροστά σε μαθητές: «Πριν να έρθουμε εδώ είπα και στους άλλους ότι το άγχος είναι μεγαλύτερο παρά στο 90λέπτο. Πραγματικά οι ερωτήσεις που μας έκανα οι μαθητές, ήταν πολύ σημαντικές και πολύ στοχευμένες, ήταν πραγματικά μια μεγάλη εμπειρία. Χαίρομαι που είδα και μίλησα με κάποιους μικρούς που ήταν και θέλουν να γίνουν αθλητές, και είναι συγκεντρωμένοι και προσγειωμένοι στους στόχους τους. Πραγματικά αυτό μου δίνει χαρά, το ότι και εμείς σαν ποδοσφαιριστές ή σαν αθλητές μπορώ να πω ότι δίνουμε το καλό παράδειγμα και ελπίζω να το κάνουμε. Ο στόχος μας αυτός είναι, χαίρομαι πραγματικά που μιλήσαμε μαζί με τα παιδιά, γνωρίζω ότι κερδίζουμε και εμείς πολλά από αυτό, αλλά περισσότερα αυτοί που βλέπουν πως είναι να είσαι επαγγελματίας, πως είναι να συμπεριφέρεσαι σαν επαγγελματίας. Αυτές οι εκδηλώσεις και αυτές οι πρωτοβουλίες είναι πολύ σημαντικές και βοηθάνε πολύ τους μαθητές».

Τι μήνυμα έλαβε: «Νομίζω ότι όλα τα παιδιά έχουν τις δικές τους ανησυχίες, τους δικούς τους προβληματισμούς, ελπίζω εμείς σαν ποδοσφαιριστές να τους ελαφρύναμε λίγο τη σκέψη, το μυαλό τους από κάποιους προβληματισμούς που είχαν. Προσωπικά έλαβα ότι είναι συνειδητοποιημένα παιδιά σαν αθλητές, σαν μαθητές πάνω από όλα και σιγά – σιγά βρίσκουν και αναγνωρίζουν την κλίση τους, και αναγνωρίζουν το πόσο σημαντικό είναι πρώτα το σχολείο και μετά ο αθλητισμός γενικά στην ζωή».

Το σχόλιο του για το προσεχές παιχνίδι με την Ελλάδα: «Ξεκινήσαμε τις προπονήσεις, είμαστε προσηλωμένοι στα πλάνα μας, ακούμε προσεκτικά τις οδηγίες του προπονητής μας, είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, αλλά δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι Διεθνές με την Εθνική ομάδα. Θα τα δώσουμε όλα και ελπίζουμε να έχουμε κάποιο βαθμολογικό κέρδος».

Για τον Ραν Μπεν Σιμόν: «Κάθε αλλαγή προπονητή, είτε φέρνει εκπλήξεις είτε φέρνει καλά, είτε φέρνει κακά αποτελέσματα. Νομίζω κάναμε μια πολύ καλή αρχή με τον Ραν Μπεν Σιμόν, ατυχώς δεν πήραμε βαθμούς στην Εσθονία, όμως νομίζω η ψυχολογία της ομάδας είναι καλή. Πιστεύουμε στην ομάδα, κι αυτή η ανανέωση που γίνεται, είμαστε θετικοί και με την βοήθεια όλου του προπονητικού τιμ θα είμαστε ακόμη καλύτεροι στο μέλλον».