Home TOP NEWS Match Report: Ψυχρολουσία στο τέλος

Match Report: Ψυχρολουσία στο τέλος

Μια ψυχωμένη και αποτελεσματική ΟΜΟΝΟΙΑ, έφτασε μια ανάσα από το τρίποντο σε άλλο ένα ντέρμπι. Στην εκπνοή ένα ατομικό λάθος, έδωσε στον αντίπαλο πόντο από το πουθενά. Ότι κι αν πούμε είναι λίγο για τον τρόπο που χάσαμε το τρίποντο.


Α’ ημίχρονο

Αναμενόμενα και όπως αρμόζει σε ένα ντέρμπι, τα πρώτα λεπτά ήταν νευρικά, με μπόλικη δύναμη και καθόλου φάσεις. Η πρώτη φάση ουσιαστικά ήρθε στο 17′ και ανήκε στην Ανόρθωση. Ο Καμαρά σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Ράγιος βγήκε μόνος με τον Φελτχούιζεν. Το σουτ του από πλάγια θέση, έφυγε άουτ.

Μέχρι το ημίωρο, η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να φτιάξει φάσεις κυρίως από τα άκρα χωρίς να τα καταφέρει. Η Ανόρθωση από την άλλη, κατόπιν εντολών του Ρόνι Λέβι, προσπαθούσε να κτυπήσει στην κόντρα με ανοικτή την άμυνα μας, αλλά είχε την ίδια τύχη με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Πάμπος Χριστοδούλου στο σημείο αυτό και βλέποντας πως δεν του βγαίνει το ματς, άλλαξε τη διάταξη σε 4-2-3-1 με τον Μαργκάσα να παίζει σε ρόλο επιτελικού και τον Ράφα Λόπες να μετακινείται στα φτερά. Η ΟΜΟΝΟΙΑ άρχισε να πατάει καλύτερα, αλλά φάσεις δεν έρχονταν και το άγουρο ημίχρονο έκλεισε στο 0-0.

Β’ ημίχρονο

Στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι, η ΟΜΟΝΟΙΑ σκόραρε! Στο 56′ ο Ζαρσίνιο έκανε σέντρα από δεξιά, ο Ράφα νίκησε τον Σεϊού στον αέρα, έστειλε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Αρούς και έκανε το 1-0! Το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στην ΟΜΟΝΟΙΑ που στο 62′ αναπτύχθηκε όμορφα, με τον Καντέ να βρίσκει τον Μαργκάσα που πάτησε κουτί και σούταρε υπό καλές προϋποθέσεις άουτ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε να πατάει καλύτερα από την αντίπαλο της, αν και την περισσότερη ώρα προτιμούσε να της κλείνει διαδρόμους παρά να επιτίθεται. Στο 78′ πάντως, έφτασε μια ανάσα από το 2-0. Ο Ντάρμπισαϊαρ πήρε την μπάλα με πλάτη, ελίχθηκε υπέροχα, έκανε εξαιρετικό πλασέ, είδε όμως τη μπάλα να σταματάει στη συμβολή των δοκών.

Καθώς κυλούσε ο χρόνος, η Ανόρθωση έπαιρνε περισσότερο μπάλα και έψαχνε την ισοφάριση. Σε μια κόντρα στο 85′ ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ που έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, όταν ο Λεάντρο βγήκε στον αιφνιδιασμό, γύρισε προς τον μόνο Ματ, έστειλε τη μπάλα όμως ελάχιστα πίσω από τον Άγγλο. Στο ίδιο λεπτό πάντως τραυματίστηκε σοβαρά ο Καντέ κάτι που άφησε την ΟΜΟΝΟΙΑ με δέκα παίκτες για 7 λεπτά, αφού είχε ήδη ολοκληρώσει τις αλλαγές της. Η Ανόρθωση αύξησε την πίεση και την συνέχισε ακόμα και όταν επέστρεψε με αυτοθυσία ο Καντέ στο 90+3′.

Τελικά εκεί που όλα έδειχναν πως η ομάδα μας θα πάρει το τρίποντο, ήρθε ένα τραγικό λάθος του Φελτχούιζεν να δώσει ένα βαθμό στην Ανόρθωση και να στερήσει δύο από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πράνιτς έκανε κόρνερ, ο Σίντεφελντ πήρε τη κεφαλιά και η μπάλα πήγαινε στην αγκαλιά του Φελτχούιζεν. Ο Ολλανδός έκανε τραγικό λάθος και έχασε τη μπάλα και ο μόνος Ντουγκλάο έκανε το 1-1.

Συμπερασματικά

Το πλάνο του Πάμπου δούλευε τέλεια ως την εκπνοή. Κάπου εκεί άλλο ένα ατομικό λάθος στέρησε από την ΟΜΟΝΟΙΑ βαθμούς. Είναι αδιανόητος ο τρόπος που πετάμε βαθμούς. Για 90+5′ λεπτά έμοιαζε πως δεν θα δεχόμαστε με τίποτα γκολ. Μέχρι που τους δώσαμε ένα.