Home TOP NEWS Mega League Νοτιοανατολικής Ευρώπης με ΟΜΟΝΟΙΑ

Mega League Νοτιοανατολικής Ευρώπης με ΟΜΟΝΟΙΑ

Με τη νέα μορφή του Champions League που ήδη έχει αποφασίσει να υιοθετήσει η UEFA, ουσιαστικά δημιουργεί ένα κλειστό λόμπι στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τώρα έρχεται από τη Βουλγαρία μια ιδέα, που μπορεί να θεωρηθεί και απάντηση σε αυτά τα σχέδια. Το όνομα αυτής Mega League.


Σύμφωνα πάντα με τους Βούλγαρους θα συμμετάσχουν 42 ομάδες, χωρισμένες σε δυο κατηγορίες, ανάμεσα τους και η ΟΜΟΝΟΙΑ. Αυτές θα προέρχονται από οι Ρουμανία, Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Σερβία, Βουλγαρία, Κροατία, Βοσνία, Σλοβενία, Σκόπια, Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Γεωργία, Αρμενία, Μολδαβία, Κόσοβο και Μαυροβούνιο. Οι 20 πιο δυνατές (μεταξύ τους και η ΟΜΟΝΟΙΑ) θα είναι στην πρώτη κατηγορία και οι υπόλοιπες στη δεύτερη.

Οι τρεις πρώτες από το 2ο γκρουπ θα προβιβάζονται, οι 5 τελευταίοι θα υποβιβάζονται ενώ την θέση τους θα παίρνουν ομάδες που θα προκύπτουν από προκριματικά.

Οι επίδοξοι διοργανωτές υποστηρίζουν πως η ιδέα θα αντλήσει έσοδα κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ και τονίζουν πως όραμα τους είναι να λάβει σάρκα και οστά το 2019/20. Πιο κάτω οι ομάδες που αν προχωρήσει η ιδέα θα λαμβάνουν μέρος. Το βλέπουμε κομματάκι δύσκολο να προχωρήσει, πού ξέρεις όμως τι θα φέρει το μέλλον;