Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ντέρμπι χωρίς οργανωμένους

Ντέρμπι χωρίς οργανωμένους

 


Αν ο στόχος των αρμοδίων είναι να καταπολεμήσουν την βία αδειάζοντας τα γήπεδα, τότε βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. Μετά τους οργανωμένους οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αποχή από το ντέρμπι έχουν ανακοινώσει και αυτοί της ΑΕΛ. Αναμένεται πως τους οργανωμένους των δυο ομάδων θα ακολουθήσει και αρκετός άλλος κόσμος, που θεωρεί το μέτρο ανήθικο. Το ΓΣΠ το Σάββατο λοιπόν, μάλλον φιλικό αγώνα θα θυμίζει παρά ντέρμπι και για αυτό δεν ευθύνεται κανένας άλλος από αυτούς που αποφάσισαν ταυτοποίηση στα ντέρμπι.

Πιο κάτω αποσπάσματα από τις ανακοινώσεις των οργανωμένων των δυο ομάδων:

ΘΥΡΑ 9

[…]Για το πολύκροτο θέμα των ταυτοποιήσεων και όλων αυτών των μέτρων που προσπαθούν μετά μανίας να μας σερβίρουν με τους τρομονόμους τα τελευταία χρόνια, βροντωφωνάζουμε πως δεν μασάμε. Δεν υποκύψαμε ποτέ και ούτε έχουμε σκοπό να το κάνουμε. Είμαστε οι μόνοι που στεκόμαστε σταθερά και αμετακίνητα στην θέση μας και θα συνεχίσουμε ενάντια σε κάθε προσπάθεια να περιοριστούν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες μας σαν οπαδοί. Από το Σάββατο αδειάζουμε τα γήπεδα και ταυτόχρονα στέλλουμε μηνύματα πως τα διάφορα καπρίτσια του πορτοκαλί υπουργού δεν θα περάσουν.[…]

Συ.Φ.ΑΕΛ

[…]Σε αυτό το σημείο ενημερώνουμε ότι για το παιχνίδι του Σαββάτου η αστυνομία ζήτησε από τα σωματεία την ηλεκτρονική έκδοση των εισιτηρίων κάτι που οι διοικήσεις προς τιμή τους δεν αποδέχτηκαν. Όσον αφορά τη δική μας απόφαση, ο Συ.Φ.ΑΕΛ πληροφορεί ότι θα δηλώσει ΑΠΟΧΗ από τον ερχόμενο αγώνα της ομάδας μας γιατί ως άνθρωποι έχουμε περηφάνια και αξιοπρέπεια και γιατί έχουμε βαρεθεί όλους αυτούς τους διεφθαρμένους που νομίζουν ότι μπορούν να μας ξεγελάσουν. Αυτοί εκτρέφουν τη βία και αυτοί με πρόσχημα τη βία θέλουν να πλουτίσουν και άλλο εις βάρος μας.

Καλούμε τον κόσμο μας να δείξει εμπιστοσύνη στις κινήσεις μας και να σταθεί δίπλα στην απόφαση του συνδέσμου. Ακόμη, ο ΣΥ.Φ.ΑΕΛ στηρίζει και δείχνει την αλληλεγγύη του σε οποιοδήποτε και σε οποιαδήποτε κίνηση γίνεται ενάντια στα βρώμικα τους σχέδια.

Τέλος, καλούμε ξανά ΟΛΑ τα σωματεία να καταδικάσουν την ταυτοποίηση και τον τρομονόμο.[…]