Home TOP NEWS Σταθερά, ενάντια στην ταυτοποίηση

Σταθερά, ενάντια στην ταυτοποίηση

 


Ακόμα κι αν μείνει μόνη της, εκεί την θέλουμε σταθερή. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι η μοναδική ομάδα που τάχθηκε ανοικτά εναντίων της κάρτας οπαδού και της ταυτοποίησης και μας χαροποιεί που εξακολουθεί να εκφράζει χωρίς φόβο και δισταγμό τις θέσεις της. Επιπρόσθετα μας ικανοποιεί το γεγονός ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μένει στα συνθηματολογία, αλλά μπαίνει και σε βάθος και εξηγεί τους λόγους που όλοι οι φίλαθλοι, όχι μόνο οι ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ πρέπει να φροντίσουν η φωνή τους να ακουστεί στο συγκεκριμένο θέμα.

Ναι είναι καθαρό φακέλωμα του κόσμου η ταυτοποίηση, είτε αφορά ντέρμπι είτε όχι. Η αδυναμία της πολιτείας να καταπολεμήσει αποτελεσματικά το θέμα της βίας στα γήπεδα, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για καταγραφή των στοιχείων οποιουδήποτε θέλει να δει μπάλα. Και είναι αστείο το επιχείρημα “όποιος δεν συμμετέχει σε επεισόδια, δεν έχει λόγο να μην δώσει τα στοιχεία του”. Έχει και με το παραπάνω! Γιατί να δώσει προσωπικά δεδομένα του, γιατί να δώσει αν θέλετε και την ακριβή τοποθεσία του για να δει μπάλα;

Πέραν του φακελώματος, ο Αντρέας Δημητρίου ανέφερε χθες και ότι λέγαμε τις προηγούμενες μέρες. Η ταυτοποίηση είναι επιδερμική αντιμετώπιση του προβλήματος και δεν πρόκειται να το λύσει. Δεν είναι δυνατόν να καταπολεμηθεί ένα τέτοιο κοινωνικό φαινόμενο, αν δεν κτυπηθεί στη ρίζα του. Δεν είναι επίσης λογικό να συζητάμε για ταυτοποίηση όταν τα περισσότερα επεισόδια γίνονται εκτός γηπέδων. Απλά θα φορτωθούν τα σωματεία οικονομικά…

Πιο κάτω η άποψη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μέσω των λεγομένων του εκπρόσωπου τύπου της:

«Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει πάγια θέση ενάντια σε κάθε μορφής ταυτοποίηση των φιλάθλων. Θεωρούμε ότι συνιστά φακέλωμα των πολιτών. Όπως είχαμε αναφέρει και σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας, πρόκειται για μια επιδερμική προσέγγιση για την πάταξη του φαινομένου της βίας στα γήπεδα, η οποία το μόνο που θα καταφέρει, θα είναι περαιτέρω όξυνση του φαινομένου, οικονομική ζημιά στα σωματεία, απομάκρυνση του κόσμου από τα γήπεδα και κατ’ επέκταση ταφόπλακα του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Θεωρούμε πως θα πρέπει να μας απασχολήσουν πιο ουσιώδη ζητήματα, όπως να εντοπισθούν οι λόγοι που “οπλίζουν” το χέρι και προκαλούν το φαινόμενο, οι διαχρονικές ευθύνες της πολιτείας και του κράτους γενικότερα για την εφαρμογή προγραμμάτων και λήψη προληπτικών μέτρων για αντιμετώπιση του φαινομένου, εφόσον κατά γενική ομολογία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο.

Επίσης, είναι δεδομένο πως τα πλείστα περιστατικά βίας δεν λαμβάνουν χώρα στους αγωνιστικούς χώρους ή τις κερκίδες, αλλά έξω από αυτά. Ακόμη, οι συνθήκες αμφισβήτησης και προκατάληψης στο χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου, δεν συμβάλουν στην έξαρση του φαινομένου; Δεν είναι δυνατό η αδυναμία της πολιτείας να ελέγξει τις μειοψηφίες των φιλάθλων, που εντός των σταδίων συμπεριφέρονται παραβατικά, να οδηγήσει στην τιμωρία όλων, φιλάθλων, Συλλόγων και ευρύτερα του αθλήματος.

Ως Σύλλογος πιστεύουμε πως οι λύσεις βρίσκονται στην παιδεία και τη σωστή διαπαιδαγώγηση, στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και κλίματος ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ των ομάδων και των φιλάθλων και στο να υπάρχει δικαιοσύνη και Fair Play σε κάθε έκφανση του αθλήματος».

close
close