Home TOP NEWS Τελικά ποιος πολιτικοποιεί το ποδόσφαιρο;

Τελικά ποιος πολιτικοποιεί το ποδόσφαιρο;

Στην εξαγγελία της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη βρέθηκαν σήμερα οι Πρόδρομος Πετρίδης (Αποέλ), Νίκος Κίρζης (Απόλλωνας), Αντρέας Παντελή (Ανόρθωση) και Κίκης Φιλίππου (Εθνικός Άχνας). Με αυτό τον τρόπο και εκπροσωπώντας τις ομάδες τους, έδειξαν στη στήριξη τους στον συγκεκριμένο υποψήφιο που προέρχεται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Όλα τα παραμυθάκια λοιπόν περί αποβολής της πολιτικής από το ποδόσφαιρο, μένουν παραμυθάκια. Οι ομάδες δυστυχώς δεν κρύβονται καν, τα κάνουν ανοιχτά και απρόκλητα.


Σαν σελίδα ουδέποτε κρυφτήκαμε όσον αφορά την πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου και δεν αφήσαμε εκτός των σχολίων μας ούτε την ΟΜΟΝΟΙΑ, ούτε το ΑΚΕΛ. Η μεγάλη διαφορά είναι ποιος ελέγχει το ποδόσφαιρο με τις φήμες να δίνουν και να παίρνουν εδώ και χρόνια για τον γνωστό άγνωστο αρχηγό πολιτικού κόμματος που είναι και κουμπάρος του Κούμα της ΚΟΠ και ελέγχει (σύμφωνα πάντα με τις κακές γλώσσες) το ποδόσφαιρο. Τι παίρνουν πίσω λοιπόν Αποέλ, Απόλλωνας, Ανόρθωση και Εθνικός που..δήλωσαν υποταγή επίσημα και φωναχτά; Ξέρουμε όλοι, τώρα σε ποιο βαθμό θα δούμε στη σαιζόν.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και διαχρονική: Κανένα κόμμα, δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Αν θέλουμε να μιλάμε για εξυγίανση του ποδοσφαίρου μας, ξέρουμε όλοι πολύ καλά από που πρέπει να ξεκινήσει η κάθαρση, αλλά δυστυχώς ξέρουμε πως και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει αυτή την ευκολοπρόσβατη μηχανή συσπείρωσης. Απλά καιρός είναι να καταλάβουν όλοι πως στην πραγματικότητα όλες οι ομάδες πολιτικοποιούν το ποδόσφαιρο. Κακώς το κάνουν, όλες το κάνουν.

υ.γ. Το Πακιστάν αποβλήθηκε από τη FIFA λόγω εμπλοκής της κυβέρνησης στο ποδόσφαιρο. Στην Κύπρο πρόεδροι ομάδων στηρίζουν ανοικτά πολιτικούς υποψηφίους, ομάδες εκδίδουν ανακοινώσεις για να “καθοδηγήσουν” τη ψήφο των οπαδών τους.

υ.γ.2. Απορούμε πραγματικά με τα ΜΜΕ που απλά αναπαράγουν αυτές τις ειδήσεις και δεν παίρνουν θέση. Όταν ξεκινούσατε να γίνετε αθλητικογράφοι, το κάνατε γιατί αγαπάτε το ποδόσφαιρο. Πώς μπορείτε να μένετε αμέτοχοι όταν βιάζεται έτσι το ποδόσφαιρο;