Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Τίποτα δεν κερδήθηκε αμαχητί, χωρίς αγώνα”

“Τίποτα δεν κερδήθηκε αμαχητί, χωρίς αγώνα”

Το πιο κάτω κείμενο γράφτηκε από μέλος της επιστροπής της ΘΥΡΑΣ 9. Πραγματικά αξίζει να διαβαστεί.


Σε όλο το ρου της Ιστορίας τίποτα μα τίποτα δεν κερδήθηκε αμαχητί και χωρίς αγώνα. Από εργασιακά δικαιώματα από δικαίωμα ψήφου, ανεξαρτησίες κρατών μέχρι και το πιο απλό δικαίωμα να απολαύσεις μια μπύρα κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης.

Οτιδήποτε πλασάρεται από την εκάστοτε εξουσία κατά τη διάρκεια των αιώνων μόνο ο αγώνας και η αντίδραση κατάφεραν να το ανακόψουν ή αν θέλετε να το αλλάξουν και να το εκσυγχρονίσουν προς το καλύτερο.

Μας μιλάνε για ταυτοποιήσεις μας μιλάνε για επεισόδια και μοντέρνα γήπεδα. Αυτοί που ποτέ δεν κάλεσαν σε ειλικρινή διάλογο τα οργανωμένα σύνολα που φορτώνονται κάθε λογής επίθετα και κατηγορίες. Αυτοί που κρατάνε το ποδόσφαιρο αλυσοδεμένο υποταγμένο στις βουλιμικές ορέξεις τους για χρήμα και εξουσία.

Ούτε βήμα πίσω από τα αναφαίρετα δικαιώματα μας. Γήπεδο θέλουμε να πάμε και όχι κατεχόμενα. Ας σταματήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα για τη κατάντια του ποδοσφαίρου από τους κακούς χούλιγκανς όλοι αυτοί που με γέλια περιπαικτικά συνεστιάζονται και αποφασίζουν πολλές φορές και σε κοινή θέα για τον επόμενο αναγκαστικά νικητή της αγωνιστικής.

Ένα μέτρο γελοίο ανυπόστατο και εντελώς ανούσιο. Ένα μέτρο που αν απλά αποδεχτεί ο φίλαθλος κόσμος χωρίς αντίσταση θα είναι απλά η κερκόπορτα για την καταστροφή που θα ακολουθήσει. Περισσότερες κάμερες περισσότερα σεκιούριτι αριθμημένες θέσεις απαγορευτικά σε οπαδούς για απλή φραστική διαμαρτυρία σε γελοίες αποφάσεις ακόμα και γήπεδα μόνο για καθήμενους οπαδούς. Που πάει το πάθος που μάθαμε? Τα τσιμέντα μας και τα τραγούδια μας? Οι σημαίες μας? Ακόμα και εκείνη η ανθρώπινη πηχτή μάζα από αγνώστους σε κάθε γκολ..

Γήπεδο ρε όχι φυλακή. Μια ζωή δώσαμε στις ομάδες μας και πάτε να μας την φάτε και αυτή. Δώστε δίκαιο ποδόσφαιρο δώστε σφυρίχτρες όχι χειρουργούς δώστε αστυνομία εκπαιδευμένη για αποφυγή επεισοδίων, για διαχείριση μάζας και όχι προβληματικούς μεροκαματιάρηδες μπρατσαράδες που γυρεύουν το πρώτο κεφάλι για να ανοίξουν για να απελευθερώσουν συσσωρευμένα νεύρα και τεστοστερόνη

Δώστε μας μπάλα. Άγρια όμορφη δίκαιη μπάλα της αλάνας. Δώστε ζωή στο άθλημα και όχι άλλους άσχετους νόμους και αντιφάσεις. Ούτε ταυτότητες ούτε πασαπόρτια ούτε άλλες κάμερες λες και είμαστε στα πλατό του cnn. Τις είδαμε τις ιδέες σας για πάταξη της βίας. Ούτε σας νοιάζει η βια. Ποτέ δεν σας ένοιαζε. Τα μεγάλα σας συμφέροντα είχατε πάντα κατά νου. Και εμείς τις μεγάλες μας αγάπες. Ελάτε να τις συγκρίνουμε. Να δούμε ποιος θα τις υπερασπιστεί μέχρι τέλους…..

Ανυπότακτος περήφανος και θύρα 9. Ως το τέλος

ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 9