Home TOP NEWS Δεν αξίζει της σημασίας μας

Δεν αξίζει της σημασίας μας

 


Ένα από τα πρόσωπα του αιώνιου ντέρμπι που έρχεται, θα είναι ο Μίκαελ Ποτέ. Ο άσσος από το Μπενίν, όταν φορούσε τη φανέλα της ομάδας μας, δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από τους οπαδούς του Αποέλ, αντέδρασε προσποιούμενος τον πίθηκο και εν συνεχεία, έκανε δηλώσεις σε Κύπρο και εξωτερικό ενάντια στον ρατσισμό. Το προηγούμενο καλοκαίρι, πούλησε τα ιδανικό του για κάποιες χιλιάδες ευρώ και αποφάσισε να βάζει γκολ για τους ρατσιστές που τον έβριζαν. Οπωσδήποτε δεν αποκαλούμε όλους τους οπαδούς του Αποέλ ρατσιστές, ούτε καν την πλειοψηφία, αλλά αυτή η συγκεκριμένη μερίδα εξέφραζε την άποψη πως ο Ποτέ πρέπει να τους απολογηθεί κιόλας.

Το ήθος (ή την έλλειψη αυτού) του ο Ποτέ το έχει ήδη δείξει. Ο άνθρωπος για το χρήμα πούλησε ότι είχε όσιο και ιερό. Δεν πρόδωσε μόνο εμάς, πούλησε και οποιονδήποτε μαύρο ποδοσφαιριστή πάλεψε για τα αυτονόητα δικαιώματα του. Εκείνο που θέλουμε να περάσουμε μέσω του άρθρου αυτού είναι πως δεν αξίζει καν της σημασίας μας. Ας μην ασχοληθούμε με τον Ποτέ, αλλά να εστιάσουμε γενικά στην στήριξη της δικής μας ομάδας και τους τρόπους που θα επηρεάσουμε την απόδοση μας θετικά.

Όσον αφορά τον επηρεασμό της απόδοσης του αντιπάλου, σφυρίγματα, συνθήματα, αλλά προς Θεού να μην παρασυρθούμε από την προδοσία του Ποτέ και να προβούμε σε πράξεις που δεν συνάδουν με το ποιοι είμαστε σαν ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ, με τις αξίες και τα ιδανικά μας. Κι αν δείτε κάποιον να παρασύρεται κοντά σας και να κάνει ρατσιστικούς ήχους, μην διστάσετε να του κάνετε παρατήρηση. Δεν ταιριάζουν σε μας αυτά, δεν μας εκφράζουν, ότι κι αν μας έχει κάνει ο άλλος.