Home TOP NEWS Δυο κρατούμενα από τις δηλώσεις του κόουτς

Δυο κρατούμενα από τις δηλώσεις του κόουτς

 


Αρκετά σημαντικά θέματα έθιξε ο προπονητής της ομάδας μας, Πάμπος Χριστοδούλου, σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου. Ο προπονητής μας, μεταξύ άλλων και μετά από σχετική ερώτηση, έκανε ξεχωριστή αναφορά σε Ματ και Χριστοφή, εκφράζοντας τη στήριξη του στους δυο ποδοσφαιριστές. Εμείς θα κρατήσουμε δυο χαρακτηριστικές δηλώσεις του κόουτς που σχετίζονται με τους βαθμούς που χάθηκαν και το χρόνο που χρειάζεται μια ομάδα για να γίνει πρωταγωνιστική.

Σχετικά με το πρώτο, ο Πάμπος εξέφρασε την άποψη ότι χάθηκαν παιχνίδια από καθαρά ατομικά λάθη, τα πλείστα παιδαριώδη, άποψη η οποία μας βρίσκει σύμφωνους. Μόνο τα τραγικά λάθη στον άσσο με Ολυμπιακό, Ανόρθωση και Άρη μας στοίχισαν έξι ολόκληρους βαθμούς τους οποίους θα μπορούσαμε να πάρουμε με ευκολία και να μιλούσαμε για άλλα τώρα. Ευθύνη έχει βέβαια και ο προπονητής μας, είτε για τον τρόπο που αμύνθηκε η ομάδα σε συγκεκριμένα παιχνίδια είτε για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που εμπιστεύθηκε και μέχρι στιγμής δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Ωστόσο, για τις ευθύνες του κόουτς μιλήσαμε σε προηγούμενο μας άρθρο. Εδώ εστιάζουμε καθαρά στα ατομικά λάθη για τα οποία έγινε αναφορά. Λάθη όλοι θα κάνουν, το θέμα είναι να μην είναι επαναλαμβανόμενα γιατί τα πληρώνουμε με βαθμούς. Τα επαναλαμβανόμενα λάθη από ένα ποδοσφαιριστή σηματοδοτούν και έλλειψη ποιότητας. Αν κάποιοι δεν έχουν την ποιότητα να αντεπεξέλθουν τότε δεν μας κάνουν.

Το δεύτερο σημείο στο οποίο εστιάζεται η προσοχή μας είναι ο χρόνος. “Δεν είμαι Μεσσίας” είπε χαρακτηριστικά ο Πάμπος και είναι καιρός να το καταλάβουμε όλοι. Μεσσίες είχαμε γι’ αυτό και πήραμε ένα πρωτάθλημα τα τελευταία 10 χρόνια. Ομάδα θέλουμε και όχι αστερισμούς της μιας χρονιάς. Δεν μπορεί αυτό να γίνει σε 3 μήνες, ας το χωνέψουμε. Είτε θα δώσουμε χρόνο στον προπονητή μας να δουλέψει και να κριθεί στο τέλος της σεζόν, είτε θα έχουμε τραγελαφικές καταστάσεις μεσούζης της σεζόν για άλλη μια φορά. Πιο φαντάζει πιο σωστό; Να φέρουμε καινούριο προπονητή να δουλέψει με ξένους παίκτες και το καλοκαίρι να ξεκινήσει το ράβε ξήλωνε ή να δώσουμε χρόνο στον υφιστάμενο, εγνωσμένης αξίας, να δουλέψει το πλάνο του σε βάθος χρόνου; Η διοίκηση έκανε ξεκάθαρο ότι εμπιστεύεται τον προπονητή και θα προχωρήσει μαζί του μέχρι το τέλος, όποταν και εμείς με την σειρά μας οφείλουμε να στηρίξουμε την απόφαση. Δοκιμάσαμε και της βεβιασμένες αλλαγές προπονητή αλλά πρωτάθλημα δεν πήραμε.

Ας γίνει ξεκάθαρο. Συγχωροχάρτι δεν δίνουμε σε κανένα. Αυτό που λέμε είναι ότι όλοι θα κριθούμε στο τέλος της σεζόν και όχι μετά από δέκα παιχνίδια. Καλόπιστη κριτική θα γίνεται σε όλη τη χρονιά φτάνει να μην δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα. Τα κουκιά όμως μετριούνται πάντα στο τέλος.