Home TOP NEWS Να μην αποτελεί δικαιολογία το οικονομικό…

Να μην αποτελεί δικαιολογία το οικονομικό…

 


Άλλη μια απώλεια είχαμε στο πρωτάθλημα παρότι σε γενικές γραμμές ήμασταν καλύτεροι. Ωστόσο, όπως είπαμε σε άλλο μας άρθρο υπάρχει θέμα ποιότητας στις πλείστες θέσεις και θεωρούμε πολύς κόσμος το σχετίζει εξολοκλήρου με το οικονομικό κομμάτι.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, στις μέρες μας για να καταφέρεις να φτιάξεις ομάδα με ποιότητα που να έχει χαρακτηριστικά όπως εμπειρία αλλά και δίψα για τίτλους, χρειάζεσαι και χρήμα. Στους μη ρομαντικούς καιρούς που ζούμε δεν πατά κανείς το πόδι του στο νησί ούτε για το μεγαλείο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ούτε για τον τεράστιο της κόσμο. Χρόνια τώρα έχουμε κατεβάσει την ποιότητα μας, ίσως και να μην την ανεβάσαμε ποτέ, πράγμα το οποίο βγάζει μάτι, ειδικά σε περιπτώσεις σαν τη χτεσινή. Δεν μπορεί να παίζεις καλύτερα σε όλο το παιχνίδι και στο τέλος να δέχεσαι μια άνετη ήττα.

Ωστόσο, το οικονομικό δεν αρκεί από μόνο του για να φτιάξεις ομάδα και το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι αφού ακόμη πληρώνουμε τις αμαρτίες των προηγούμενων χρόνων. Χρειάζονται άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις που να γνωρίζουν το αντικείμενο. Χρειάζεται το προπονητικό τιμ να συμπληρώνεται από ομάδες εξειδικευμένων ατόμων όπως αναλυτές, σκάουτερς, αθλητικούς ψυχολόγους κτλ. Ο Πάμπος βοήθησε να γίνουν τα πρώτα βήματα (βλ. Ρούι Τζούνιορ και συνεργασία με Μπενφίκα), απαιτείται όμως συνεχής ενίσχυση. Χρειάζεται μακροχρόνιο πλάνο που να αφορά τις ακαδημίες μας για να μπορέσουν να μπουν με τον σωστό τρόπο στην πρώτη ομάδα και όχι λόγω έκτακτης ανάγκης. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές θα έχουν μεταπωλητική αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ενώ θα γνωρίζουν και από πρώτο χέρι τι εστί ΟΜΟΝΟΙΑ. Χρειάζεται όραμα και πλάνο για να τα πραγματοποιήσεις. Το χρήμα από μόνο του δεν σου εγγυάται την επιτυχία. Όλα αυτά και πολλά άλλα δεν θεωρούμε ότι χρειάζεσαι τρελά λεφτά για να τα κάνεις και διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στη λειτουργία του σωματείου. Είτε αγωνιστικά είτε εξωαγωνιστικά.

Η μεταγραφική του Γενάρη είναι κοντά αλλά θαύματα δεν κάνει. Πρέπει να βρεθούν οι μηχανισμοί που θα φέρουν περισσότερη ποιότητα στο ρόστερ. Δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψουμε λεφτά για το θεαθήναι χωρίς να καταφέρουμε την ένεση ποιότητας που χρειαζόμαστε. Και δυστυχώς δεν μας αρκεί ένας Γενάρης για να φτιάξουμε τη κατάσταση. Γι’ αυτό είναι που επιμένουμε να στηρίζουμε τον προπονητή, ούτως ώστε σε βάθος χρόνου να φτιάξει τον κορμό και την ομάδα που θέλουμε.