Home TOP NEWS Στους “16” με ανατροπή η Ανόρθωση, άνετη πρόκριση για τον Ολυμπιακό

Στους “16” με ανατροπή η Ανόρθωση, άνετη πρόκριση για τον Ολυμπιακό


Στους “16” του Κυπέλλου προκρίθηκαν Ανόρθωση και Ολυμπιακός, έπειτα από τις νοκ-άουτ νίκες τους απέναντι σε Π.Ο Ξυλοτύμπου εκτός έδρας με 2-1 και Αναγέννησης Δερύνειας εντός έδρας με 3-0 αντίστοιχα. Οι δύο αυτές αναμετρήσεις ολοκλήρωσαν την πρώτη δόση της πρώτης φάσης στη διοργάνωση, με ακόμη δύο να έπονται και συνολικά τέσσερα παιχνίδια να είναι στο πρόγραμμα για να δώσουν ισάριθμα εισιτήρια για τον επόμενο γύρο.

Δυσκολεύτηκε η ομάδα της Αμμοχώστου, που κέρδισε με ανατροπή στο σκορ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τέρμα του Παντελή Ταύρου στο 37′ και η “Κυρία” μέσα σε διάστημα λιγότερου των δύο λεπτών στην επανάληψη έφτασε στο υπέρ της 2-1. Στο 74′ ο Ζοάο Βίκτορ ισοφάρισε για την Ανόρθωση και στο επόμενο λεπτό ο Σισέ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Αποκλεισμός για την περσινή νταμπλούχο Γ’ κατηγορίας, που το πάλεψε αρκετά και πλησίασε στο να κάνει τη ζημιά στην αντίπαλο της. Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Νωρίτερα, στη Λευκωσία οι “μαυροπράσινοι” δεν αντιμετώπισαν δυσκολίες απέναντι στην Αναγέννηση, στην οποία έριξαν “3άρα”. Το σκορ άνοιξε ο Αυλωνίτης στο 26′, ενώ ο Κάστρο διπλασίασε τα τέρματα για τον Ολυμπιακό στο 49ο λεπτό, με τον Καπαρτή να διαμορφώνει το τελικό 3-0 το 86′ του αγώνα. Μετά τον αποκλεισμό της η Αναγέννηση επικεντρώνεται στο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας, όπου είναι στη 2η θέση και στο -3 από την κορυφή, με στόχο την πρωτιά και την άνοδο στα “μεγάλα σαλόνια”.

Οι υπόλοιποι αγώνες του Α’ γύρου θα διεξαχθούν ως ακολούθως:

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου:
18:00 Αγία Νάπα – ΑΕΛ

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου:
15:00 Εθνικός Άχνας – Οθέλλος Αθηαίνου
15:00 Διγενής Ορόκλινης – Πάφος FC
18:00 Αλκή – Ε.Ν. Παραλιμνίου

Θυμίζουμε πως στη φάση των “16” πέρασαν χωρίς αγώνα η ΟΜΟΝΟΙΑ, η ΑΕΚ, ο Ερμής, ο Άρης, η Νέα Σαλαμίνα, η Καρμιώτισσα και η ΠΑΕΕΚ μετά από κλήρωση, όπως επίσης ο Απόλλωνας και το Αποέλ λόγω της συμμετοχής τους στον περσινό τελικό, αλλά και η Δόξα που ανακηρύχθηκε ομάδα Fair Play της περσινής αγωνιστικής περιόδου.