Home TOP NEWS Θα είναι η… ημερομηνία λήξης των αρνητικών σερί;

Θα είναι η… ημερομηνία λήξης των αρνητικών σερί;

 


Αιώνιο ντέρμπι προ των πυλών και το συναίσθημα δεν είναι όπως παλιά, αν όχι για όλους, έστω για τους περισσότερους… Ναι μεν όλοι οι Ομονοιάτες βρίσκονται στο πόδι και αγωνιούν για το παιχνίδι, όμως στο πίσω μέρος του μυαλού τους δεν μπορούν να μην έχουν την κακή παράδοση που έχει χτιστεί. Το Αποέλ εκμεταλλευόμενο (με κάθε τρόπο) την κακή αγωνιστική εικόνα τις ομάδας μας εδώ και πολλά χρόνια, της πήρε τον αέρα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Για την ΟΜΟΝΟΙΑ το ένα αρνητικό σερί διαδέχεται το άλλο και για αυτά θα διαβάσετε πιο κάτω. Ελπίζουμε πως θα είναι η τελευταία φορά που θα γίνει αναφορά πάνω στο θέμα, που για να αποφευχθεί στο επόμενο ΟΜΟΝΟΙΑ-Αποέλ θα πρέπει το “τριφύλλι” να πάρει τη νίκη την Παρασκευή. Οι “πράσινοι” δεν παίζουν κανένα φόβητρο, έχουν απέναντι τους μια από τις 13 αντιπάλους του Πρωταθλήματος, με τις πιθανότητες για το “τρίποντο” να είναι μοιρασμένες.

Τώρα, όσον αφορά τα αρνητικά, ή μάλλον ντροπιαστικά σερί, είναι (τουλάχιστον) τρία και με νίκη αύριο τελειώνουν. Για το πρώτο πρέπει να… ταξιδέψουμε στο μακρινό 1998 και συγκεκριμένα στο Σάββατο 28 Νοεμβρίου, όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε με 2-1 το Αποέλ ως τυπικά φιλοξενούμενη στο Μακάρειο. Από τότε έχει να κερδίσει σε αιώνιου ντέρμπι του πρώτου γύρου η ομάδα μας, που μέσα στο ΓΣΠ δεν πανηγύρισε ποτέ το “τρίποντο”. Όντως, είναι απίστευτο στατιστικό, που το βλέπεις και απορείς, όμως αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι πάει λάθος από καιρό!

Αν ότι δεν ήρθε η νίκη σε αγώνα του πρώτου γύρου ίσως δεν φαντάζει (για κάποιους) τόσο τραγικό, αφού υπάρχουν άλλοι τρεις αγώνες ανάμεσα σε ΟΜΟΝΟΙΑ και Αποέλ στη σεζόν, το επόμενο δεδομένο δεν μπορεί να μην προβληματίζει. Η τελευταία νίκη σε αιώνιο ντέρμπι για την ΟΜΟΝΟΙΑ σημειώθηκε στις 6 Απριλίου του 2013, δηλαδή τεσσεράμισι χρόνια πριν και ενώ διεξήχθησαν άλλα 17 ματς μεταξύ των δύο ομάδων. Μάλιστα, η ομάδα όχι απλώς δεν κερδίζει, αλλά δεν παίρνει ούτε βαθμό. Τελευταία φορά που δεν έχασε σε αιώνιο ντέρμπι Πρωταθλήματος η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν πριν δύο χρόνια, όταν το ματς τελείωσε ισόπαλο και εκ τότε το Αποέλ μετράει εφτά σερί νίκες.

Είναι μια κουβέντα που γίνεται εδώ και χρόνια πριν από κάθε αιώνιο ντέρμπι, πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτή η… καταραμένη “άγονη” περίοδος. Ο Πράσινος Λαός πέρασε πολλά, παραμένει εκεί όμως, αλλά ήρθε η ώρα να πάρει κάτι πίσω. Μια νίκη επί του αιώνιου θα σημαίνουν πάρα πολλά, δεν θα σβήσουν όλα τα περασμένα, αλλά θα είναι μια αρχή! Θα είναι λοιπόν αύριο, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, η… ημερομηνία λήξης αυτών των αρνητικών σερί;