Home TOP NEWS “Θα παίζει σε ψηλό επίπεδο τουλάχιστον άλλα 2 χρόνια”

“Θα παίζει σε ψηλό επίπεδο τουλάχιστον άλλα 2 χρόνια”

Λίγες ώρες αφού υπέγραψε ο Ασσίς το 2012, επικοινωνήσαμε με τον τότε προπονητή και τον άνθρωπο που επέμεινε πάνω του μέχρι να πει το ναι, τον Νεόφυτο Λάρκου. Ο Λάρκου ήταν πανευτυχής που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή και την θεωρούσε την καλύτερη που έκανε. Ο γραφών κάπως πιο επιφυλακτικός, όχι λόγω αξίας, αλλά ηλικίας και κάπως έτσι προέκυψε ο πιο κάτω διάλογος:


Omonoianews: “Ακούγεσαι ενθουσιασμένος”

Λάρκου: “Είναι παικταράς!”

Omonoianews: “Παικταράς αλλά 35. Δεν σε προβληματίζει η ηλικία;”

Λάρκου: “Τον είδα στο γήπεδο, είδα ζωντανά πως κινείται και τι δυνάμεις έχει. Ρώτησα και για τη ζωή του. Με το καλούπι που έχει και όσα είδα και έμαθα, θα παίζει τουλάχιστον ως τα 37 του σε ψηλό επίπεδο, να το θυμάσαι.”

Ο Λάρκου δεν πρόλαβε να προπονήσει για πολύ καιρό τον Ασσίς αφού έφυγε νωρίς μέσα στη χρονιά εκείνη, αλλά φάνηκε πως ήξερε πολύ καλά τι έλεγε. Για αυτό λέμε πολλές φορές πως οι προπονητές δεν κρίνουν τους παίκτες μόνο μια φορά την βδομάδα που τους βλέπουν, αλλά από μια πολύ διαφορετική σκοπιά από τη δική μας. Και σίγουρα ξέρουν καλύτερα από το μέσο οπαδό.

Τα πιο πάνω με αφορμή τα 40α γενέθλια του μάγου, αλλά και τη συζήτηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα για κάποιες επιλογές του Πάμπου Χριστοδούλου. Ο κόουτς σίγουρα κάτι ήξερε στη μεταγραφική. Και δεν ήταν δυνατό να του βγουν όλοι οι παίκτες. Η ατυχία ήταν ότι δεν βγήκαν παίκτες σε νευραλγικές θέσεις, αλλά η αλήθεια είναι πως θέλαμε πολλούς τέτοιους.