Home ΚΥΠΡΟΣ Ξανά βασικοί οι Χριστοφή και Μαργκάσα

Ξανά βασικοί οι Χριστοφή και Μαργκάσα

 


Όπως και πριν λίγες μέρες στη Γεωργία, έτσι και κόντρα στην Αρμενία, οι Δημήτρης Χριστοφή και Ρενάτο Μαργκάσα βρίσκονται στο αρχικό σχήμα της Εθνικής Κύπρου. Η φιλική αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο «Vazgen Sargsyan Republican Stadium» και θα ξεκινήσει στις 16:00. Στον πάγκο βρίσκεται ο Φάνος Κατελάρης, που ίσως πάρει χρόνο συμμετοχής σήμερα, σε αντίθεση με το προηγούμενο φιλικό που επιφυλάχθηκε, λόγω μικροενοχλήσεων.

Η εντεκάδα της Εθνικής απέναντι στην Αρμενία: Πάρντο, Δημητρίου, Μερκής, Χ. Κυριάκου, Αντωνιάδης, Οικονομίδης, Φυλακτού, Κάστανος, Μαρκάσα, Χριστοφή και Μυτίδης.

Η αποστολή της Εθνικής μας θα επιστρέψει στην Κύπρο αργά απόψε.

Να σημειωθεί πως πέρασαν 23 χρόνια από τον πρώτο αγώνα της Κύπρου στην Αρμενία. Η ενημέρωση από την ιστοσελίδα της ΚΟΠ: 

Πέρασαν 23 χρόνια από την προηγούμενη φορά που η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών αγωνίστηκε στην Αρμενία. Ήταν στις 8 Οκτωβρίου 1994 για τα προκριματικά του EURO 1996. Η Εθνική με προπονητή τον Ανδρέα Μιχαηλίδη, εξήλθε ισόπαλη 0-0 στο Ερεβάν ενώ ένα μήνα περίπου μετά, στις 16 Νοεμβρίου 1994, για την ίδια διοργάνωση νίκησε την Αρμενία με 2-0 στο Τσίρειο.

Αυτές ήταν και οι πρώτες αναμετρήσεις στην ιστορία των δύο χωρών. Στη συνέχεια, ακολούθησαν άλλα τρία παιχνίδια μεταξύ Κύπρου και Αρμενίας, όλα φιλικά, όλα στην Κύπρο με την ομάδα μας να παίρνει τη νίκη. Στις 4 Φεβρουαρίου του 2002 η Κύπρος νίκησε με 3-2 στο ΓΣΠ, την 1η Μαρτίου του 2006 η Κύπρος νίκησε με 2-0 στο Τσίρειο και στις 8 Σεπτεμβρίου του 2007 η Κύπρος νίκησε με 3-1 στην Άχνα.

Νωρίτερα σήμερα, μέλη της Κυπριακής αποστολής επισκέφτηκαν το μνημείο που είναι αφιερωμένο στη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους το 1915 και κατέθεσαν λουλούδια, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό το σεβασμό τους στα θύματα της γενοκτονίας. Το μνημείο επισκέφτηκαν ο Γ’ Αντιπρόεδρος Φώτης Φωτίου, ο Οικονομικός Διευθυντής Ανδρέας Μωριάς, ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων Άδωνις Προκοπίου και ο Χριστόδουλος Θωμά του τμήματος Εθνικών ομάδων της ΚΟΠ.