Home TOP NEWS Ακόμα κι αν φέρουμε τον Πεπ

Ακόμα κι αν φέρουμε τον Πεπ

Ο Πάμπος Χριστοδούλου έχει προστεθεί στη λίστα με τους προπονητές που ήρθαν στην ΟΜΟΝΟΙΑ με όνομα, σκόρπισαν αισιοδοξία, αλλά δεν κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα μας ξανά στα ψηλά. Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να πούμε ότι ο Πάμπος, όπως και αρκετοί προκάτοχοι του, δεν κατάφερε καταρχάς να ξεπεράσει όλα εκείνα τα εμπόδια που βρίσκουν οι προπονητές στην ομάδα μας και την κρατάνε πίσω. Όπου εμπόδια δείτε οικονομικό, έλλειψη επαρκούς οργάνωσης, μη επαγγελματισμός σε συγκεκριμένους τομείς. Για τους λόγους κατά την άποψη μας, μιλήσαμε χθες. 


Επιτρέψτε μας λοιπόν, να έχουμε την άποψη πως ακόμα και ο Πεπ Γκουαρδιόλα να έρθει στην ΟΜΟΝΟΙΑ, πρέπει πρώτα να παλέψει με Θεούς και δαίμονες πριν πετύχει. Πρέπει να καταφέρει καταρχάς να μας οργανώσει(τουλάχιστον το ποδοσφαιρικό) σε επαγγελματικό επίπεδο, μετά να αποβάλει όλες τις ανασφάλειες που κτίζονταν εδώ και χρόνια, να πετύχει όλες τις μεταγραφές του, να έχει το νεύρο να αντέξει την πίεση που δεδομένα θα δεχθεί και μετά, θα έχει πιθανότητες να κτυπήσει τον τίτλο. Και ακόμα κι αν το καταφέρει, δύσκολα θα έχει συνέχεια η ομάδα του, με τον τρόπο που λειτουργούμε.

Είμαστε βέβαιοι πως η ποδοσφαιρική εφορία θα κάνει ότι μπορεί (όπως και με τον Πάμπο άλλωστε) για να παρέχει στον νέο προπονητή τα εχέγγυα να πετύχει. Απλά η ταπεινή μας άποψη είναι πως όσο δεν υιοθετούμε συγκεκριμένες πολιτικές, διαδικασίες και κοινώς αποδεκτές στο ποδόσφαιρο πρακτικές, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένα εμπόδια. Είναι για αυτό που λέμε εδώ και καιρό και κάναμε πιο έντονο από χθες, πως πρώτα η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται αλλαγές εις βάθος στη δομή της και μετά προπονητή. Χρονικά, ο δεύτερος θα έρθει σίγουρα πριν το πρώτο, ας δουλέψουμε όμως και εκεί που πραγματικά πονάμε. Ακόμα κι αν δούμε τον προπονητή να φέρνει αποτελέσματα.