Home SPORTS NEWS Οι οκτώ όμιλοι του Μουντιάλ 2018

Οι οκτώ όμιλοι του Μουντιάλ 2018

 


Πραγματοποιήθηκε στο Κρεμλίνο σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση η κλήρωση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί το Καλοκαίρι του 2018 στη Ρωσία. Η πρεμιέρα της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του κόσμου θα γίνει στις 14 Ιουνίου και ο τελικός θα διεξαχθεί στις 15 Ιουλίου. Συνολικά στο διάστημα αυτό των 32 ημερών θα πραγματοποιηθούν 64 αγώνες σε 12 γήπεδα έντεκα πόλεων. Πρόκειται για την 21η φορά που διεξάγεται το Μουντιάλ και πρώτη στη συγκεκριμένη χώρα.

Η Ευρώπη θα συμμετέχει στη διοργάνωση με 14 εκπροσώπους, η Νότια Αμερική, η Αφρική και η Ασία θα έχουν από πέντε ομάδες, ενώ από τη Βόρεια – Κεντρική Αμερική και Καραϊβική προκρίθηκαν τρεις ομάδες. Σε κανένα όμιλο δεν τοποθετήθηκαν πέραν της μιας Εθνικής από την ίδια ήπειρο, εκτός ασφαλώς από τις Ευρωπαϊκές, που σε έξι από τους οκτώ ομίλους τοποθετήθηκαν από δύο ομάδες.

Οι διοργανωτές βρίσκονται στον 1ο όμιλο μαζί με τις Ουρουγουάη, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία. Ο εναρκτήριος αγώνας (14 Ιουνίου 2018) θα διεξαχθεί στο στάδιο Λουζίνσκι, στην πρωτεύουσα Μόσχα, ανάμεσα σε Ρωσία και Σαουδική Αραβία. Την επόμενη μέρα θα πραγματοποιηθεί το άλλο ματς του ομίλου, όπως και τα δύο παιχνίδι του δεύτερου ομίλου για την 1η αγωνιστική, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το Πορτογαλία-Ισπανία. Η κάτοχος του τροπαίου Γερμανία κληρώθηκε στον 6ο όμιλο και στο πρώτο της ματς θα τεθεί αντιμέτωπη με το Μεξικό.

Αναλυτικά οι οκτώ όμιλοι του Μουντιάλ:

1ος όμιλος:
Ρωσία
Ουρουγουάη
Αίγυπτος
Σαουδική Αραβία

2ος όμιλος:
Πορτογαλία
Ισπανία
Ιράν
Μαρόκο

3ος όμιλος:
Γαλλία
Περού
Δανία
Αυστραλία

4ος όμιλος:
Αργεντινή
Κροατία
Ισλανδία
Νιγηρία

5ος όμιλος:
Βραζιλία
Ελβετία
Κόστα Ρίκα
Σερβία

6ος όμιλος:
Γερμανία
Μεξικό
Σουηδία
Νότια Κορέα

7ος όμιλος:
Βέλγιο
Αγγλία
Τυνησία
Παναμάς

8ος όμιλος:
Πολωνία
Κολομβία
Σενεγάλη
Ιαπωνία

https://twitter.com/FIFAWorldCup/status/936625697795248128