Home TOP NEWS “Το μέτρο εφαρμόζεται με λανθασμένο τρόπο”

“Το μέτρο εφαρμόζεται με λανθασμένο τρόπο”

Για άλλη μια φορά η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων παίρνει θέση, αλλά στο ποδόσφαιρο μας κάνουν όλοι του κεφαλιού της. Η Ειρήνη Λοΐζίδου παρότι τονίζει πως δεν είναι εναντίων της ταυτοποίησης, θεωρεί πως αυτή τη στιγμή το μέτρο εφαρμόζεται με λανθασμένο και παράνομο τρόπο. “Πρέπει να εφαρμοστεί η νομοθεσία. Δεν είμαι αντίθετη στην ταυτοποίηση φιλάθλων νοουμένου ότι γίνεται στο πλαίσιο του νόμου”, είπε χαρακτηριστικά στο offsite.com.cy κ Λοΐζίδου.


Έχοντας ψάξει περισσότερο το θέμα, ο νόμος (που υπενθυμίζουμε πως από το Μάιο του 2018 μπαίνει σε εφαρμογή το General Data Protection Regulation) απαγορεύει σε οποιονδήποτε οργανισμό να λάβει εκβιαστικά συγκατάθεση από υποκείμενα να δώσουν προσωπικά στοιχεία. Ουσιαστικά η ΑΕΚ, υποχρεώνει τους οπαδούς των αντιπάλων ομάδων να δώσουν στοιχεία για να δουν ποδόσφαιρο και ως εκ τούτου δρα εκβιαστικά και παράνομα.

Όσον αφορά τώρα το τι θεωρεί η επίτροπος νόμιμο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, πιστεύει πως το να δείχνει ο οπαδός την ταυτότητα του στην είσοδο, αλλά να μην παραχωρεί οποιαδήποτε στοιχεία προς επεξεργασία στην ομάδα, το γήπεδο ή τον οργανισμό, εμπίπτει στο νόμο. Με άλλα λόγια, ούτε κατά την αγορά εισιτηρίου υποχρεούται να δώσει αριθμό ταυτότητας κάποιος που θέλει να δει ποδόσφαιρο, ούτε κατά την είσοδο του στο γήπεδο υποχρεούται να γράψει στο εισιτήριο στοιχεία. Και απορούμε τι σκέφτονται ακόμα εκεί στην ΚΟΠ και τον ΚΟΑ.