Home TOP NEWS Με μια φανέλα της, βοηθά τους σκύλους

Με μια φανέλα της, βοηθά τους σκύλους

 


Το φιλοζωικό πρόσωπο της δείχνει η ΟΜΟΝΟΙΑ. Με μια πολύ απλή πράξη, δίνει το καλό παράδειγμα και στέλνει ηχηρό μήνυμα σε ένα θέμα στο οποίο η Κύπρος γενικά υστερεί και επιτρέψτε μας να πούμε είναι πολύ χρόνια πίσω. Η ΟΜΟΝΟΙΑ παραχώρησε μέσω του Φάνου Κατελάρη μια φανέλα υπογεγραμμένη από όλους τους ποδοσφαιριστές, η οποία θα τεθεί σε δημοπρασία. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στις φιλοζωικές οργανώσεις SPDC (Saving Pound Dogs Cyprus), Dog Rescue CY και Humans for Dogs.

Αφού αγγίζουμε το θέμα, να πούμε πως κατά την άποψη μας υστερούμε σε παιδεία όσον αφορά τα ζώα. Ο Γκάντι είχε πει κάποτε πως “Το μεγαλείο ενός έθνους και η πρόοδος στις ηθικές αξίες κρίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα” και δυστυχώς είναι τόσα πολλά τα αδέσποτα και τα περιστατικά κακοποίησης ζώων, που θα έπρεπε όλοι να ντρεπόμαστε.

Επιβάλλεται η πολιτεία καταρχάς να διαθέσει τα ανάλογα κονδύλια για να συντείνει στην διαπαιδαγώγηση από μικρή ηλικία και την δημιουργία κουλτούρας επί του συγκεκριμένου θέματος, καθώς επίσης να θεσπιστούν ισχυροί νόμοι που να προστατεύουν τα ζώα.  Χρειάζεται δουλειά και στην πρόληψη και στην καταστολή. Είναι λοιπόν πολύ θετικό που η ΟΜΟΝΟΙΑ, έστω έμμεσα παίρνει θέση στο θέμα.

Σιγά σιγά το ίδιο πρέπει να κάνουν κι άλλοι οργανισμοί ή επώνυμοι, αλλά και η βουλή να σταθεί επιτέλους στο ύψος της. Πρόσφατα δυστυχώς η βουλή και τα πολιτικά κόμματα έβαλαν πάνω από τα δικαιώματα των ζώων τις ψήφους και τα κομματικά συμφέροντα, ελπίζουμε ότι σε περίοδο που δεν θα είναι προεκλογική, θα κάνουν τουλάχιστον τα αυτονόητα όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων. Είναι πραγματικά ντροπιαστική η κατάσταση, είναι πραγματικά ντροπιαστική και η στάση όλων των πολιτικών που θυμούνται τους σκύλους μόνο για τις φωτογραφίες, αλλά όταν πρέπει να τα προστατεύσουν κάνουν πίσω.

Πατήστε εδώ για λεπτομέρειες για τη δημοπρασία

Πιο κάτω η σχετική δημοσίευση: