Home TOP NEWS Ρε Ρενάτο, πας να μας τρελάνεις…

Ρε Ρενάτο, πας να μας τρελάνεις…

 


Είναι η καλύτερη σεζόν του Ρενάτο Μαργκάσα με τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ; Εάν θέλετε την απάντησή μας, είναι «ναι». Ίσως και η κορυφαία της καριέρας του. Άλλωστε, είναι κάτι που μαρτυρούν οι αριθμοί. Εάν κρίνουμε ότι, η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι η κορυφαία ομάδα που αγωνίστηκε ο Πορτογάλος με κυπριακό διαβατήριο πλέον μεσοαμυντικός, βάσει ιστορίας, φανέλας και απαιτήσεων (κι ας μην μας παρεξηγήσουν οι φίλοι της ΑΕΚ), τότε ναι, πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν στην πολύχρονη καριέρα του.

Του Κώστα Καλλή, goal.com.cy

Ο Μαργκάσα πριν πάρει τον δρόμο για την Κύπρο, το καλοκαίρι του 2008, για λογαριασμό της Δόξας, δεν είχε αγωνιστεί σε κάποια μεγάλη ομάδα της Πορτογαλίας. Το 2010 μετακινήθηκε στην ΑΕΚ, μετεγγραφή που αποτέλεσε σημαντικό βήμα στην καριέρα του. Την αμέσως επόμενη σεζόν, καλοκαίρι του 2011 φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος. Ίσως και ο ίδιος να μην φανταζόταν τότε ότι θα διανύει σήμερα την έβδομη σεζόν του με το τριφύλλι στο στήθος και να έχει ήδη ανανεώσει έως το καλοκαίρι του 2020.

Ο 32χρονος, πλέον, μεσοαμυντικός θεωρείται βάσει της παρουσίας του αλλά και των αριθμών του, ο κορυφαίος για την ΟΜΟΝΟΙΑ στις πρώτες 12 αγωνιστικές. Πέτυχε τρία γκολ και είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας πίσω από τον Ντέρμπισαϊρ (που πέτυχε έξι), ενώ είναι πρώτος σε ασίστ, έδωσε έξι. Στο τελευταίο ματς με τη Δόξα από δικά του κόρνερ ο Γουίλιαμ Σοάρες πέτυχε με κεφαλιά ισάριθμα γκολ. Έχασε μόλις 16 λεπτά. Βασικός σε όλα και αντικαταστάθηκε μόνο στο ντέρμπι με την ΑΕΛ. Πέρα από τις επιδόσεις του, ο Μαργκάσα θεωρείται και η ψυχάρα της ομάδας. Το «φωνάζει» με το πάθος που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αρχές της εβδομάδας στο «omonoia premium», στόχος του είναι να βοηθά την ΟΜΟΝΟΙΑ να εκπληρώσει τους στόχους της. Είναι προσηλωμένος σε αυτό που κάνει, δίνει το μέγιστο των δυνατοτήτων του και δικαίως έχει κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου, της ομάδας του και όχι μόνο.