Home TOP NEWS Αποδέχθηκε την ταυτοποίηση από την ΚΟΠ η Επίτροπος

Αποδέχθηκε την ταυτοποίηση από την ΚΟΠ η Επίτροπος

 


Όπως ανακοινώθηκε, το μέτρο πώλησης εισιτηρίων από την ΚΟΠ θα συνεχιστεί, αφού η Επίτροπος αποδέχθηκε την ταυτοποίηση. Αναλυτικά πιο κάτω η ενημέρωση της ομοσπονδίας και η γραπτή δήλωση της κυρίας Ειρήνης Λοïζίδου Νικολαΐδου:

Σε σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΟΠ με επικεφαλής το Γενικό Διευθυντή Ανθούλη Μυλωνά με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοïζίδου Νικολαΐδου, στην παρουσία του Προέδρου του ΚΟΑ Κλεάνθη Γεωργιάδη, εκπροσώπων του ΚΟΑ και της εταιρείας Hellenic Technical Enterpises Ltd, που διαχειρίζεται την πώληση εισιτηρίων από την ιστοσελίδα της ΚΟΠ, συζητήθηκε η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ για πώληση εισιτηρίων στους φιλάθλους των φιλοξενουμένων ομάδων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΑΕΛ και Ομόνοια.

Μετά από εμπεριστατωμένη συζήτηση του θέματος, η Επίτροπος αποδέχθηκε την υλοποίηση της απόφασης της ΚΟΠ ως προσωρινού μέτρου με την ταυτόχρονη λήψη τεχνικών μέτρων για διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων που καταχωρούνται στο σύστημα της ΚΟΠ.

Η ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνης Λοïζίδου Νικολαΐδου αναλυτικά αναφέρει:

«Είχα σήμερα συνάντηση με εκπρόσωπους του ΚΟΑ, της ΚΟΠ και της εταιρείας Hellenic Technical Enterpises Ltd, που διαχειρίζεται την εφαρμογή THEASIS την οποία η ΚΟΠ εγκατέστησε και λειτουργεί στην ιστοσελίδα της, για υλοποίηση της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της, ημερομηνίας 19/12/2017. Στη συνάντηση συζητήθηκαν νομικά, τεχνικά και οργανωτικά θέματα που αφορούν στην απόφαση αυτή.

Κατόπιν διαβεβαιώσεων που μου δόθηκαν, το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί προσωρινά από την ΚΟΠ, σε αναμονή της πλήρους εφαρμογής του Νόμου για την πάταξη της βίας στα γήπεδα, του οποίου, καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας για την εφαρμογή, είναι ο ΚΟΑ.

Ενημέρωσα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ότι, το μέτρο αυτό θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, στο μέτρο του δυνατού και ότι δεν θα πρέπει, σε καμία περίπτωση, να αποτρέψει ή να καθυστερήσει την πλήρη και οριστική εφαρμογή του πιο πάνω Νόμου.

Αφού μελέτησα την επιστολή που έλαβα χθες από την ΚΟΠ και τη Γνωστοποίηση που η ΚΟΠ υπέβαλε σήμερα στο Γραφείο μου και κατόπιν διευκρινίσεων που μου δόθηκαν σε διάφορα ερωτήματα που έθεσα, έδωσα οδηγίες για τη λήψη τεχνικών μέτρων για την ασφάλεια των δεδομένων που οι φίλαθλοι των φιλοξενούμενων ομάδων καταχωρούν στην πλατφόρμα THEASIS, στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ.

Υποχρεωτικά, οι φίλαθλοι θα καταχωρούν το ονοματεπώνυμο, τον αριθμό δελτίου ταυτότητας, την ημερομηνία γέννησης και την ηλεκτρονική τους διεύθυνση και προαιρετικά, τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου. Όλα τα στοιχεία θα καταστρέφονται 96 ώρες μετά τη λήξη του κάθε αγώνα.

Με βάση όλα τα πιο πάνω, συμφώνησα στην προσωρινή εφαρμογή του μέτρου αυτού, το οποίο θα πρέπει να επαναλάβω, δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση τη δημιουργία Μητρώου Κάρτας Φιλάθλων, που επιβάλλεται από τη Νομοθεσία.

Εν κατακλείδι, ενημέρωσα όλους του εμπλεκόμενους φορείς ότι, θα παρακολουθώ στενά το θέμα και ότι δεν θα διστάσω να επιβάλω αυστηρές κυρώσεις αν διαπιστώσω αποκλίσεις ή μη συμμόρφωση από τις οδηγίες που έχω δώσει».

Ειρήνη Λοïζίδου Νικολαΐδου
Επίτροπος Προστασίας
Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Παράλληλα, όπως ενημέρωσε η ΚΟΠ, άρχισε η πώληση εισιτηρίων για τους φίλους της ΑΕΚ για τον αγώνα με την Ανόρθωση, στο οποίο θα υπάρξει ταυτοποίηση από τους φιλοξενούμενους οπαδούς. Αναλυτικά τα μέτρα:

Τα εισιτήρια που αναλογούν στους φιλάθλους της ΑΕΚ Λάρνακας για τον αγώνα με την Ανόρθωση την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιανουαρίου στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” για τη 19η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta, είναι διαθέσιμα από σήμερα Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018 από την ιστοσελίδα της ΚΟΠ.

Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους για τη Βόρεια Κερκίδα του Σταδίου ΜΟΝΟ από την ιστοσελίδα της ΚΟΠ στη διεύθυνση www.cfa.com.cy.
Στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ υπάρχει το σχετικό banner που παραπέμπει στην πώληση των εισιτηρίων για τον αγώνα. Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα στο σύνδεσμο https://online.theasis.cy.net/ticketonline/cfa/.

Διευκρινίζεται ότι:
-Όσοι θα αγοράσουν τα εισιτήρια τους, καλούνται να τα εκτυπώσουν και να τα έχουν μαζί τους κατά την είσοδο τους στο Στάδιο. Μαζί τους, θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να έχουν και την πολιτική τους ταυτότητα.
-Σε περίπτωση που τα στοιχεία του κατόχου του εισιτηρίου δεν είναι τα ίδια με τα στοιχεία της πολιτικής του ταυτότητας, δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στο Στάδιο.
-Υπενθυμίζεται ότι, το παιδικό εισιτήριο αφορά άτομα κάτω των 12 ετών και το μαθητικό εισιτήριο άτομα κάτω των 18 ετών, κάτι το οποίο επίσης θα ελέγχεται.
-Το εισιτήριο δεν θα κατακρατείται στην είσοδο του Σταδίου. Θα ελέγχεται και θα επιστρέφεται στον κάτοχο του.
-Η πώληση των εισιτηρίων θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 τα μεσάνυχτα.
-Δεν θα γίνει πώληση εισιτηρίων από οποιοδήποτε άλλο σημείο για την κερκίδα της φιλοξενούμενης ομάδας.
-Η είσοδοι του Σταδίου την ημέρα του αγώνα θα ανοίξουν 1,5 ώρα πριν την έναρξη, δηλαδή, στις 14:30.
-Παρακαλούνται οι φίλαθλοι όπως προσέλθουν έγκαιρα στο Στάδιο και να συνεργάζονται με τα υπεύθυνα για τον έλεγχο άτομα για αποφυγή ταλαιπωρίας.