Home TOP NEWS Γυρίζει την πλάτη ο Πράσινος Λαός

Γυρίζει την πλάτη ο Πράσινος Λαός

 


Την αντίθεση του στο μέτρο της ταυτοποίησης δείχνει ο Πράσινος Λαός αφού τα εισιτήρια που έχουν πωληθεί για το ντέρμπι στο Τσίρειο είναι μόλις 319, νούμερο αστείο για τα δικά μας δεδομένα. Είναι ξεκάθαρο ότι ο κόσμος θέλει να στείλει το δικό του μήνυμα στο «φακέλωμα» του Ιωνά και στα ηλίθια μέτρα που χρησιμοποιεί για να λύσει το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα. Ένα μεγάλο μπράβο από εμάς σε όσους αντιτίθενται στα χωρίς λογική σχέδια των «ειδικών», στηρίζοντας παράλληλα την απόφαση της Θύρας 9 για αποχή από τα παιχνίδια με ταυτοποίηση.

Ωστόσο, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι όποιος αγαπά πραγματικά το ποδόσφαιρο θέλει η βία στα γήπεδα να αντιμετωπιστεί. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνεις γήπεδο και να φοβάσαι για το αν θα επιστρέψεις στο σπίτι σώος και αβλαβής. Το πρώτο πράγμα που έχει να γίνει είναι να σταματήσουν να προκαλούν τη βία όλοι αυτοί που το κάνουν. Αναφερόμαστε ασφαλώς στην αστυνομία, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, στην Επιτροπή Διαιτησίας και τις πλείστες φορές μπαίνουν στο παιχνίδι και οι παράγοντες των ομάδων.

Τα κατευθυνόμενα μέτρα αστυνόμευσης, η επιλεκτική αναφορά στους «ανεγκέφαλους», η ποιότητα του ποδοσφαίρου που προσφέρεται, η ανομοιομορφία στις διαιτητικές αποφάσεις και οι εμπρηστικές δηλώσεις, καλλιεργούν το φανατισμό και το μίσος ανάμεσα σε οπαδούς και φιλάθλους. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι πιο πάνω το αντιλαμβάνονται και το χρησιμοποιούν προς δικό τους οικονομικό και πολιτικό όφελος.