Home TOP NEWS Η ΟΜΟΝΟΙΑ στο TOP 10 της FreedomNews λόγω Θύρας 9

Η ΟΜΟΝΟΙΑ στο TOP 10 της FreedomNews λόγω Θύρας 9

 


Ένα αφιέρωμα στις ομάδες με την πιο αντιφασιστική δράση στην κερκίδα έφτιαξε η ιστοσελίδα freedomnews.org.uk και σε αυτό συμπεριλήφθηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Η ΘΥΡΑ 9 συγκαταλέγεται στα οργανωμένα σύνολα που τόσο εντός, αλλά και εκτός γηπέδου, διατηρούν έντονο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό στοιχείο. Δεν είναι λίγες οι φορές που στο βόρειο πέταλο αναρτήθηκαν πανό ενάντια στο ρατσισμό, ενώ πρέπει να αναφερθεί και η συμμετοχή σε πορείες, όπως και άλλες εκδηλώσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα της ομάδας μας παίζει στο εξωτερικό λόγω της Θύρας 9, αφού οι οπαδοί του “τριφυλλιού” με τη δράση τους είναι γνωστοί σε όλη την Ευρώπη. Αυτό μάλιστα δεν προέκυψε μέσω του αγωνιστικού της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αφού δεν συμμετείχε ποτέ σε Ευρωπαϊκό όμιλο, κάτι που το κάνει ακόμη πιο σημαντικό. Στη ΘΥΡΑ 9 εδώ και χρόνια έχουν διασυνδέσεις με οπαδούς από πολλές χώρες, έχοντας κάνει σπουδαίες φιλίες με διάφορους συνδέσμους.

Για να επιστρέψουμε όμως στο αφιέρωμα, είναι μια λίστα με 10 ομάδες, που έχουν οπαδούς με έντονη την αντιφασιστική τους δράση. Πέραν της ΟΜΟΝΟΙΑΣ λόγω Θύρας 9, σε αυτή βρίσκονται οι Σταντάρ Λιέγης και Χάποελ Τελ Αβίβ, των οποίων οι οργανωμένοι οπαδοί είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς της ομάδας μας. Μέσα στο TOP 10 είναι ασφαλώς και η Σανκτ Πάουλι, που τοποθετήθηκε (όχι άδικα) στην πρώτη θέση, ενώ ακολουθεί η άσημη (αγωνιστικά) Clapton, που στην Αγγλία είναι γνωστή περισσότερο για την δράση των οπαδών της! Όσον αφορά τις υπόλοιπες πέντε είναι η Μαρσέιγ (South Winners), η Μπεσίκτας (Carsi), η Ράγιο Βαγιεκάνο (Bukaneros), η Μπορντό (UltraMarines) και ηΝτεπορτίβο Λα Κορούνια (Riazor Blues).