Home TOP NEWS Match Report: Μπήκε με νίκη στο 2018

Match Report: Μπήκε με νίκη στο 2018

Με το δεξί μπήκε η ΟΜΟΝΟΙΑ στο νέο έτος αφού κέρδισε εκτός έδρας την Αλκή με 0-3. Η ομάδα μας ήταν καλύτερη του αντιπάλου στο Α’ μέρος και το εξαργύρωσε με 2 γκολ. Στην επανάληψη, παρότι έμεινε με 10 παίκτες από το 58′, κατάφερε να διευρύνει το υπέρ της προβάδισμα και να πάρει το τρίποντο. Ντάρμπισαϊαρ, Καντέ και Λόπες οι σκόρερς, κορυφαίος ο Χριστοφή.


Α’ ημίχρονο

Πιο δυνατά από τον αντίπαλο της μπήκε στο γήπεδο η ΟΜΟΝΟΙΑ. Η πρώτη της μεγάλη ευκαιρία ήταν διπλή και ήρθε στο 8′. Πρώτα η πλάσα του Χριστοφή κόντραρε πριν γίνει γκολ και στην επαναφορά, το σουτ του Μαργκάσα, έφυγε μόλις άουτ. Η Αλκή μετά το 10λεπτο ανέβηκε και στο 12΄απάντησε στις ευκαιρίες. Ο Σεμέδο έκανε το γύρισμα, ο Φραγκέσκου πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και προσπάθησε για την πλάσα, αλλά δεν την βρήκε καλά και δεν έκανε τελική. Τελικά η τρίτη ευκαιρία ήταν και φαρμακερή, ευτυχώς για την ομάδα μας. Στο 16′ ο Ράφα Λόπες έκανε σέντρα, ο Χριστοφή έκανε πρώτη κεφαλιά πάσα και ο Ντάρμπισαϊαρ από κοντά επίσης με κεφαλιά έκανε το 0-1.

H OMONOIA πατούσε καλύτερα από την Αλκή και λίγο έλειψε πριν βγει το 20λεπτο να πετύχει και δεύτερο γκολ. Στο 19′ ο Ντάρμπισαϊαρ έδωσε στον Τζαρσίνιο, αυτός έκανε με την πρώτη το σουτ, αλλά ο Στρατηλάτης απέκρουσε. Εννιά λεπτά μετά, η ΟΜΟΝΟΙΑ απείλησε εκ νέου. Ο Τζαρσίνιο με χώρο έκανε σουτ στον αιφνιδιασμό το οποίο απέκρουσε ασταθώς ο Στρατηλάτης. Στην επαναφορά ο Τζαΐλσον σούταρε ψηλά, άουτ. Η απάντηση της Αλκής πάντως, ήρθε με τεράστια ευκαιρία. Στο 39′, ο Σεμέδο πέρασε και το Χριστοδούλου, έψαξε τη γωνιά βλέποντας τον Τζαΐλσον να τρέχει προς το τέρμα και πλάσαρε μόλις άουτ.

Λίγο πριν το ημίχρονο ήρθε με ανέλπιστο τρόπο και δεύτερο γκολ για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Στο 40′ ο Καντέ έκανε μακρινό σουτ, ο Στρατηλάτης δεν υπολόγισε σωστά τη φάση, η μπάλα πέρασε και το 0-2 ήταν γεγονός. Το 0-2 ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Β’ ημίχρονο

Όπως ήταν φυσιολογικό η Αλκή βγήκε μπροστά για να πιέσει. Έφτιαξε μάλιστα μια απίστευτη διπλή ευκαιρία στο 55′. Ο Κουτρουτζά σημάδεψε από κοντά το δοκάρι και χωρίς τερματοφύλακα ο Ντιακιτέ έστειλε την μπάλα να περάσει παράλληλα από το τέρμα μας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έφτιαξε τη δική της ευκαιρία, με σουτ του Χριστοφή που ανάγκασε το Στρατηλάτη σε απογείωση για να διώξει σε κόρνερ ένα λεπτό μετά.

Η φάση όμως που σημάδεψε το δεύτερο μέρος ήρθε στο 58′. Μετά από κάθετη πάσα ο Ντουβεντρού ντρίπλαρε τον Χριστοδούλου που τον ανέτρεψε. Ο τερματοφύλακας μας έκανε κίνηση για τη μπάλα και όχι για τον παίκτη, αλλά ο Αβραάμ Τσουκκάς τον απέβαλε, αφήνοντας την ΟΜΟΝΟΙΑ με 10 παίκτες. Ο Μιχαΐλοφ αντικατέστησε το Τζαρσίνιο και η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε την προσπάθεια της με αριθμητικό μειονέκτημα.

Η Αλκή κρατούσε μπάλα, αλλά αδυνατούσε να κάνει ευκαιρίες. Αντίθετα η ΟΜΟΝΟΙΑ στην πρώτη φάση που βγήκε απειλητικά στην επίθεση, έκανε το 0-3 και σκότωσε το ματς. Ο Χριστοφή στο 74′ από δεξιά άδειασε δυο ποδοσφαιριστές, γύρισε στο πέναλτι και ο Ράφα Λόπες με μονοκόμματο σουτ σκόραρε. Ο αντίπαλος δεν είχε τίποτα να χάσει πλέον και βρήκε και τις ευκαιρίες του. Στο 78′ ο Ντιακιτέ έκανε κεφαλιά και είδε τον Μιχαΐλοφ να αποκρούει. Ο Βούλγαρος ήταν σωστός και σε ένα σουτ του Φραγκέσκου στο 80′. Μέχρι το τέλος δεν είχαμε κάτι αξιόλογο και η ΟΜΟΝΟΙΑ έφυγε με το διπλό από τη Λάρνακα.

Συμπερασματικά

Σπουδαία εμφάνιση δεν κάναμε και ούτε περιμέναμε να κάνουμε. Όσο οι δυο ομάδες είχαν 11 παίκτες, η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν καλύτερη, αν και παρουσίασε ξανά κάποια θεματάκια. Η αντίδραση όταν μείναμε με 10 ήταν πολύ καλή και η νίκη σε γενικές γραμμές δίκαια. Βλέπουμε το επόμενο.