Home TOP NEWS Match Report: Έχασε στη Λεμεσό

Match Report: Έχασε στη Λεμεσό

Καλύτερος ο Απόλλωνας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, κέρδισε την ΟΜΟΝΟΙΑ με 1-0. Η ομάδα μας έκανε μια μάλλον μέτρια εμφάνιση, με τον αντίπαλο να πατάει καλύτερα και να εκμεταλλεύεται την ποιότητα του. Πρώτη ήττα με Ιβάιλο Πέτεφ στον πάγκο.


Α’ ημίχρονο

Αν και μπήκε καλά στο γήπεδο η ΟΜΟΝΟΙΑ, η πρώτη μεγάλη φάση ανήκε στον Απόλλωνα. Στο 4′ ο Παπουλής έφυγε από αριστερά, έκανε παράλληλη μπαλιά και πριν ο Μάγκλιτσα σκοράρει, ο Γουίλιαμ έκανε προβολή στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι του Χριστοδούλου, άουτ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν επηρεάστηκε από την φάση του Απόλλωνα και συνέχισε να πατάει καλά και κατάφερε σε 2-3 φάσεις να πατήσει το κουτί του αντιπάλου, χωρίς πάντως να κάνει την τρανταχτή ευκαιρία. Από το 20′ και μετά ο Απόλλωνας ανένηκε και παρότι η μπάλα ανεβοκατέβαινε στο πρώτο 25λεπτο και υπήρξαν πολλές προϋποθέσεις, μεγάλες φάσεις δεν έκανε καμιά ομάδα.

Πριν ολοκληρωθεί το μισάωρο πάντως, ο Απόλλωνας ευτύχησε από μια στημένη φάση να ανοίξει το σκορ. Ο Ζοάο Πέδρο εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Χριστοδούλου απέκρουσε την πρώτη κεφαλιά, αλλά ο Γιούστε πήρε το ριμπάουντ και προ κενής εστίας δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το 1-0. Στο 34΄ο Απόλλωνας έκανε κι άλλη ευκαιρία, όταν ο Άλεφ νίκησε τον Κάντε στον αέρα, έκανε κεφαλιά και είδε τον Χριστοδούλου να αποκρούει στη γωνιά του. Πέντε λεπτά μετά ο Κατελάρης έκανε φοβερή άμυνα αποκρούοντας παράλληλη μπαλιά του Σαρδινέρο που θα έβγαζε το Μάγκλιτσα μόνο με το τέρμα.

Ουσιαστικά στο πρώτο μέρος, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κατάφερε να κάνει φάσεις τις προϋποθέσεις της, ο Απόλλωνας(που από το 25′ ήταν καλύτερος) το έκανε και μπήκε δίκαια μπροστά στην ανάπαυλα.

Β’ ημίχρονο

Πολύ δυνατά μπήκε στην επανάληψη ο Απόλλωνας και έφτιαξε στο πρώτο κιόλας λεπτό τεράστια ευκαιρία. Ο Σαρδινέρο από κοντά μετά από σέντρα του Παπουλή έκανε πλάσα και ο Χριστοδούλου έκανε μεγάλη επέμβαση, με τη μπάλα να κτυπάει και στο δοκάρι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ απάντησε στις ευκαιρίες στο 51′ με κεφαλιά του Ράφα Λόπες που έφυγε λίγο άουτ. Στο 62′ ήρθε νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα, όταν ο Σαρδινέρο βρήκε το Μάγκλιτσα στο κουτί που πλάσαρε και ο Χριστοδούλου έκανε απόκρουση σε κόρνερ.

Ο Απόλλωνας πατούσε καλύτερα και στο 70′ απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Γουίλιαμ δέχθηκε υπερβολική δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Ζάντερ και η ΟΜΟΝΟΙΑ έμεινε με 10. Μάλλον λανθασμένη η απόφαση του Τσούκκα, που μέχρι εκείνο το σημείο είχε δώσει μόλις 2 κίτρινες. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πάντως έφτιαξε την καλύτερη της ευκαιρία, 3 λεπτά μετά. Ο Ντάρμπισαϊαρ έφυγε στον αιφνιδιασμό μετά από πάσα του Μαργκάσα και έκανε σουτ με το αριστερό, στέλνοντας έξω τη μπάλα. Στο 80′ ένα σουτ του Καντέ κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Από το σημείο αυτό και μετά, ο Απόλλωνας έκανε διαχείριση του υπέρ του σκορ και η ΟΜΟΝΟΙΑ παρότι κρατούσε περισσότερο μπάλα, δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τον αντίπαλο. Το 1-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα και δίκαια ο Απόλλωνας έφτασε στο τρίποντο.

Συμπερασματικά

Λυπηρό που πρέπει να το λέμε, αλλά πολύ απλά ο Απόλλωνας είναι καλύτερη ομάδα. Η βελτίωση με Πέτεφ είναι σαφής, αλλά το σημερινό παιχνίδι ήταν μάλλον η καλύτερη υπενθύμιση του πόσο πολλή δουλειά έχουμε να κάνουμε, σε όλα τα επίπεδα, μέχρι να γίνει ξανά η ΟΜΟΝΟΙΑ μεγάλη.