Home TOP NEWS Match Report: Κέρδισε και συνεχίζει το ανέβασμα

Match Report: Κέρδισε και συνεχίζει το ανέβασμα

 


Συνέχισε την ανοδική αγωνιστική πορεία η ομάδα μας αφού επιβλήθηκε της Σαλαμίνας με 5-1, στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Σκόρερ για το τριφύλλι οι Ματ Ντάρμπισαϊαρ (3′, 17′, 59′), Ράφα Λόπες (46′) και Κιπιάνι (89′)ενώ για τη Νέα Σαλαμίνα σκόραρε ο Κορέια (22′). Η ΟΜΟΝΟΙΑ παρά τη νίκη της παρέμεινε στο -1 από την ΑΕΛ και την έκτη θέση αφού η ομάδα της Λεμεσού νίκησε νωρίτερα το απόγευμα τον Ολυμπιακό.

Α’ Ημιχρονο

Με ευκαιρία από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το ματς. Πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ακριβώς πάνω στο Βεσλόφσκι. Στο επόμενο λεπτό πάντως, ο Άγγλος νίκησε τον τερματοφύλακα της Σαλαμίνας. Αυτή την φορά η σέντρα ήρθε από το Μαργκάσα, ο Ντάρμπισαϊαρ ήταν εντελώς αφύλακτος και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

H επόμενη φάση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήρθε στο 14′. Ο Χριστοφή έστρωσε στο Μαδούρο, αυτός έκανε σουτ και ο Βεσελόφσκι απέκρουσε με τα πόδια. Το σκορ δεν έμελλε να μείνει το ίδιο αφού στο 16′ ήρθε και το δεύτερο τέρμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο Μαδούρο έκανε πολύ καλή πάσα στον χώρο, ο Χριστοφή έκανε εξαιρετική κούρσα, γύρισε στον Ντάρμπισαϊαρ που με προβολή δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Βεσελόφσκι. Στο δεύτερο γκολ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η Σαλαμίνα αντέδρασε και στο 18′ έχασε την πρώτη μεγάλη της ευκαιρία. Το σουτ του Ελουντού έφυγε λίγο άουτ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ πατούσε καλύτερα και έφτασε κοντά σε 3ο γκολ ξανά με τον Ματ, λίγα λεπτά μετά το 2ο. O Ματ έκανε κεφαλιά και ο Βεσελόφσκι απέκρουσε. Κόντρα στη ροή του αγώνα η Σαλαμίνα μπήκε στο παιχνίδι με ένα γκολ. Στο 22′ ο Καρλάο έκανε σουτ, ο Μιχαΐλοφ δεν αντέδρασε σωστά και απέκρουσε ασταθώς και ο Κορέια από κοντά είχε εύκολο έργο και έκανε το 2-1. Στο 33′ ο Ματ ακούμπησε ξανά το χατ τρικ, είδε όμως ξανά τον Βεσελόφσκι να αποκρούει προσπάθεια του, αυτή τη φορά σουτ. Η Σαλαμίνα απάντησε στις ευκαιρίες και ο Μιντίκης στο 35′ με σουτ ανάγκασε το Μιχαΐλοφ να διώξει σε κόρνερ.

Μέχρι το τέλος πάντως, έγιναν πολλά. Καταρχάς η ΟΜΟΝΟΙΑ σκόραρε στο 45+1′ με τον Λόπες που εκμεταλλεύτηκε υπέροχη κούρσα και πάσα του Χριστοφή. Στην αρχή της φάσης η Σαλαμίνα διαμαρτυρήθηκε για φάουλ στον Καρλάο από το Μαδούρο σε μια φάση δύσκολη, αφού ο Μαδούρο παίζει μεν δυνατά, αλλά βρίσκει μπάλα. Με το που μπήκε το γκολ, ο Βεσελόφσκι αντέδρασε υπερβολικά, δέχθηκε δυο κίτρινες σε ένα λεπτό και αποβλήθηκε. Σκορ ημιχρόνου 3-1.

Β’ Ημιχρονο

Στο πρώτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου ο Ματ έκανε την προβολή και έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ, χάνοντας άλλη μια ευκαιρία για το χατ-τρικ. Στο 55′ το φάουλ του Τιάγκο πέρασε πολύ άουτ και δεν ανησύχησε τον Χριστοδούλου ενώ στο 59′ ο Ματ κατάφερε τελικά να κάνει το χατ-τρικ που τόσο έψαχνε και να σημειώσει το 4-1 για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Μαρκάσα έκανε τη πάσα στην περιοχή και ο Άγγλος έβαλε σωστά το πόδι και έστειλε τη μπάλα στο πλεκτό για να σημειώσει το 15ο γκολ του στη φετινή σεζόν. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Λόπες λίγο έλειψε να χρηστή σκόρερ με παρόμοιο τρόπο αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ, καταλήγοντας στην εξωτερική μεριά των δικτύων.

Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 76′ αλλά το σουτ του Μαρκάσα σταμάτησε στο δοκάρι μετά από ωραία ατομική ενέργεια. Ο ρυθμός στο παιχνίδι μετά το 4ο γκολ έπεσε και η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να κάνει περισσότερο συντήρηση παρά να επιτεθεί. Στο 89′ ο Κιπιάνι σημείωσε το πρώτο του γκολ με το τριφύλλι στο στήθος, με το σουτ που επιχείρησε να κοντράρει και να καταλήγει στα δίκτυα. Στο 92′ ο Μαρκάσα με κεραυνό σημάδεψε και πάλι το δοκάρι, με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι για δεύτερη φορά στο παιχνίδι. Μέχρι το τέλος δεν σημειώθηκε κάτι το αξιόλογο και το σκορ παρέμεινε στο 5-1, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να παίρνει το τρίποντο.

Συμπερασματικά 

Πήρε την ουσία η ΟΜΟΝΟΙΑ, που ήταν οι 3 βαθμοί και η νίκη, ενώ ξεδίπλωσε επιθετικές αρετές στο παιχνίδι της. Η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δυο ομάδων ήταν εμφανής και η ΟΜΟΝΟΙΑ φρόντισε να τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα πάει στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ανόρθωση με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.