Home TOP NEWS Τελικά, είναι σκάρτοι οι παίχτες του Πάμπου;

Τελικά, είναι σκάρτοι οι παίχτες του Πάμπου;

 


Από τη γη ως τον ουρανό είναι διαφορά στην εικόνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και έπειτα. Ο Ιβάιλο Πέτεφ έχει περάσει στο άψε-σβήσε τη φιλοσοφία του και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Ο απολογισμός των 6 νικών, της 1 ισοπαλίας και της 1 ήττας, επί εποχής του Βούλγαρου τεχνικού, θυμίζει πορεία πρωταθλητισμού και είναι πολλοί που αναρωτιούνται που θα ήταν σήμερα η ΟΜΟΝΟΙΑ αν δεν πετούσε στο πρώτο γύρο 10 «εύκολους» βαθμούς με την Πάφο, την Αλκή, τον Ολυμπιακό, την και τον Ερμή. Ακόμη και με την Ανόρθωση έχασε τη νίκη στο… παρά ένα.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ  / goal.philenews.com

Σαφώς και στο ποδόσφαιρο τα «αν» δεν μετρούν και είναι απίθανο όλοι να κερδίζουν όλους! Όμως, το «τριφύλλι» πληρώνει αυτή την εποχή το σύνδρομο που έχει με τους θεωρητικά μικρούς αντιπάλους. Σήμερα, με τον Πέτεφ στον πάγκο κέρδισε με 3-0 την Πάφο, 0-3 την Αλκή, 2-3 τον Ολυμπιακό, 3-0 τον Ερμή, 2-3 την ΑΕΛ και 5-1 τη Νέα Σαλαμίνα. Έμεινε στην ισοπαλία 2-2 με τον Εθνικό στο πρώτο ματς του κόουτς (έχασε πέναλτι ο Ντάρμπισαϊρ) και ηττήθηκε από το πρώτο φαβορί για τον τίτλο Απόλλωνα με 1-0. Συντελεστής; 22 γκολ υπέρ και 7 κατά! Μέσο όρο δηλαδή 3 και βάλε γκολ ανά παιχνίδι!

Και φυσικά το μεγαλύτερο μερίδιο ανήκει στον Πέτεφ, ο οποίος άλλαξε την ψυχολογία στο «Ηλίας Πούλλος», σουλούπωσε την ανασταλτική λειτουργία και ενέπνευσε δύο από τους ποδοσφαιριστές βαρόμετρο, τον Χριστοφή και τον Ντάρμπισαϊρ. Όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Από τους νεοφερμένους ποδοσφαιριστές μόνο ο Μιχαΐλοφ έχει πάρει θέση βασικού προς το παρόν, συνεπώς έγιναν και άλλες κινήσεις που βοήθησαν πάρα πολύ την ομάδα.

Και η πιο σημαντική είναι η ανύψωση του ηθικού των ποδοσφαιριστών που βρίσκονταν ήδη στο ρόστερ και από τους οποίους οι πλείστοι ήταν επιλογές του Πάμπου Χριστοδούλου. Γιατί σε πολύ καλή κατάσταση είναι οι Καντέ και Ζαΐλσον στα άκρα της άμυνας, ο Μαντούρο που αρχίζει σιγά-σιγά να βγάζει προς τα έξω θετικά στοιχεία (χθες για 45 λεπτά ήταν από τους κορυφαίους του γηπέδου), ο Άλεξ Σοάρες συγκαταλέγεται ήδη στους κορυφαίους της σεζόν, ενώ στην επίθεση ο Λόπες είναι ο δεύτερος πιο παραγωγικός παιχτης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Μην ξεχνάμε ότι επιστρέφει σιγά-σιγά ο πολύ ποιοτικός Κανού, αναμένουμε πως και πως τον Εκίθα, για τον οποίον ακούσαμε τόσα και τόσα, ενώ τον τελευταίο καιρό στον πάγκο είναι και ο Αντόνια που στην καλή του μέρα είναι επικίνδυνος. Φυσικά και έγιναν και λάθη στον καλοκαιρινό σχεδιασμό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και αυτά ήταν που στο τέλος της ημέρας πλήρωσε ο Πάμπος, αφού ποδοσφαιριστές όπως οι Φελτχούιζεν και Φαμπρίσιο έκαν ζημιά. Όμως, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι και πάλι άκρως διαφωτιστικό. Στην Κύπρο δεν έχουμε υπομονή. Βιαζόμαστε πολύ να κρίνουμε όλους και όλα, με αποτέλεσμα να μείνουμε εκτεθειμένοι.