Home TOP NEWS Ξεκίνησε ως δεξιός εξτρέμ και εξελίχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας

Ξεκίνησε ως δεξιός εξτρέμ και εξελίχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας

 


Στην κατηγορία «Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές» προστέθηκε η ιστορία του Δήμου Ελευθεριάδη, που από δεξιός εξτρέμ εξελίχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας. Διαβάστε περισσότερα:

Αν και ξεκίνησε την παρουσία του στην αναπληρωματική ομάδα ως δεξιός εξτρέμ, το 1967, στην πορεία εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που ανέδειξε το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Δύο χρόνια αργότερα, το 1969, μετά την αποχώρηση του αδερφού του, Νίκου Ελευθεριάδη, προωθήθηκε στη θέση του τερματοφύλακα, στην οποία διέπρεψε.

Κατέγραψε 197 συμμετοχές με τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μέχρι το 1979 που έδωσε τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Κατέκτησε επτά πρωταθλήματα και δύο κύπελλα. Ήταν ο βασικός τερματοφύλακας στις περιόδους δόξας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και συνέβαλε στα μέγιστα σε αυτές τις ιστορικές επιτυχίες.

Ήταν ιδιαίτερα αλτικός, με εξαίρετα αντανακλαστικά, αποτελεσματικές εξόδους και πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, ενώ διέθετε σωματικά προσόντα ιδανικά για τερματοφύλακα. Είχε την ικανότητα να καθοδηγεί τον αμυντικό μηχανισμό της ομάδας και ενέπνεε ασφάλεια με την παρουσία του κάτω από την εστία.

Γεννήθηκε στη Λευκωσία, στις 8 Μαρτίου 1950.