Home TOP NEWS Match Report: Ήττα στο “αιώνιο” και μένει πίσω

Match Report: Ήττα στο “αιώνιο” και μένει πίσω

 


Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν τα κατάφερε να πάρει το τρίποντο απόψε καθώς ηττήθηκε από το Αποέλ με 2-1 και πλέον μένει πολύ πίσω για την υπόθεση Ευρώπη. Με ευλογίες…Νικήτα η νίκη του αιώνιου που ακύρωσε καθαρό γκολ στο 2-1. Σκόρερ για το τριφύλλι ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ(39′) ενώ για το Αποέλ ο Εμπεσίλιο(4′, 14′) σκόραρε δύο φορές.

Α’ Ημίχρονο

Η πρώτη καλή στιγμή στο ντέρμπι άνηκε στην ομάδα μας με τον Τζαΐλσον να πιάνει καλό συρτό σουτ και τον Πέρεθ να αποκρούει σωτήρια. Στο 4′ το Αποέλ άνοιξε το σκορ με τον Εμπεσίλιο, που έπιασε δυνατό σουτ από τα 35′ μέτρα, με τον Χριστοδούλου να μην μπορεί να αντιδράσει. Στο 11′ ο Καντέ δοκίμασε το πόδι του με τη μπάλα να κοντράρει και να περνάει κόρνερ ενώ στην εκτέλεση ο Βύντρα έκανε την προβολή αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 14′ το Αποέλ διπλασίασε τα τέρματα του αφού μετά από λάθος του Βύντρα, ο Εμπεσίλιο νίκησε τον Χριστοδούλου με σουτ στην κλειστή του γωνιά. Στο 27′ το σουτ του Σόουζα πέρασε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Χριστοδούλου ενώ στο 37′ το σουτ του Βύντρα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Στο 39′ μετά από σέντρα του Καντέ, ο Ματ έπιασε το κεφάλι και μείωσε σε 2-1, σε ένα σημείο που η ΟΜΟΝΟΙΑ το χρειαζόταν για να ανέβει ψυχολογικά. Στο 40′ ο Άγγλος σκόραρε ξανά αλλά ο βοηθός σήκωσε τη σημαία λανθασμένα αφού ο επιθετικός της ομάδας μας καλυπτόταν από 2 παίκτες, τουλάχιστον ένα μέτρο. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο πρώτο ημίχρονο.

Β’ Ημίχρονο

Μέχρι το 58′ δεν υπήρξε κάτι το αξιόλογο. Σε εκείνο το σημείο το Αποέλ κέρδισε φάουλ με την εκτέλεση του Εμπεσίλιο να περνά λίγο άουτ ενώ την ίδια κατάληξη είχε σουτ του ίδιου παίκτη στο αμέσως επόμενο λεπτό. Στο 72′ ο Τζαρσίνιο Αντώνια έφυγε μόνος απέναντι στον Πέρεθ, έκανε το πλασέ αλλά ο τερματοφύλακας του Αποέλ απέκρουσε σωτήρια ενώ στην αντεπίθεση ο Εμπεσίλιο βρέθηκε απέναντι στον Χριστοδούλου με τον γκολκίπερ της ομάδας μας να κλείνει σωστά και να μην του επιτρέπει να σουτάρει. Στο 82′ ο Ζαχίντ έκανε το πλασέ από το ύψος της περιοχής με τη μπάλα να περνά αρκετά άουτ ενώ στο 85′ ο Χριστοδούλου σταμάτησε την κεφαλιά του Ντε Καμάρκο σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, ο νεαρός τερματοφύλακας της ομάδας μας είπε και πάλι όχι σε σουτ του Μερκή, στέλνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Το Αποέλ συνέχισε να πιέζει και έχασε καλή ευκαιρία με την προσπάθεια του Ζαχίντ να φεύγει έξω. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και το σκορ παρέμεινε στο 2-1 υπέρ του αιώνιου.

Συμπερασματικά 

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι η ΟΜΟΝΟΙΑ ηττήθηκε από το Αποέλ που πήρε τη βοήθεια που χρειαζόταν, με τον Νικήτα να είναι αυτή τη φορά ο εκλεκτός. Έχει καταντήσει κουραστικό και όσο η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι σε αυτά τα χάλια, οι απέναντι θα ελέγχουν και θα κάνουν ότι θέλουν. Η ομάδα πρέπει να ανασυνταχθεί και να πάρει την πρόκριση την Τετάρτη.