Home TOP NEWS Τζιωνής: «Ελπίζω οι νέοι να διοικήσουν καλύτερα την ΟΜΟΝΟΙΑ»

Τζιωνής: «Ελπίζω οι νέοι να διοικήσουν καλύτερα την ΟΜΟΝΟΙΑ»

 


Ο Αντώνης Τζιωνής ήταν φιλοξενούμενος στο postgame της PrimeTel και μίλησε για όλα τα θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα για το τριφύλλι.

– «Είναι γεγονός πως δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε πολλά εδώ που ήρθαν τα πράγματα. Τα πράγματα είναι δύσκολα, η χρονιά είναι αποτυχημένη, είναι σαφές πως κάτι δεν κάναμε καλά και φτάσαμε ως το σημερινό.  Είναι αποκλειστικά απόφαση του κ. Πέτεφ η αποπομπή των παικτών την οποία το Δ.Σ ασπάστηκε γιατί επιτέλους πρέπει να αφήσουμε ένα προπονητή να κάνει τη δουλειά του, να του δώσουμε χρόνο. Σε αντίθετη περίπτωση θα τα κάναμε χειρότερα. Έτσι στηρίξαμε τον προπονητή. Η επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είπε ποτέ όσα λέγονται και γράφονται. Εμείς εκδόσαμε ανακοίνωση. Έχουν τεθεί εκτός πλάνων με απόφαση του προπονητή τους και θεωρήσαμε φρόνιμο αν και οδυνηρό, την στηρίξαμε. Τα αποτελέσματα ήταν αυτό που είδαμε σήμερα, μια ομάδα χωρίς παίκτες, αλλά νιώθαμε πως έπρεπε να τον στηρίξουμε. Στα δύσκολα πρέπει να λειτουργείς στη βάση αρχών».

– «Κανονικά η εκλογική συνέλευση γίνεται τέλος Μαΐου, αποφασίσαμε να γίνει μέσα Απριλίου για να δώσουμε χρόνο στους νέους. Για να δουν τι θα αντιμετωπίσει στο οικονομικό, στο αγωνιστικό, να προετοιμαστεί καλύτερα. Όταν δεν υπάρχει χρόνος δυσκολεύεσαι γιαυτό αποφασίσαμε να δοθεί χρόνος. Αν θα είμαι εγώ ή κάποια από τα μέλη του Δ.Σ στους συνδυασμούς, δεν μπορώ να το πω. Δεν ήρθα στην ΟΜΟΝΟΙΑ για να κάνω ούτε καριέρα ούτε για να καταξιωθώ. Είμαι εδώ μόνο από αγάπη προς την ιδέα που ονομάζεται ΟΜΟΝΟΙΑ. Υπό προϋποθέσεις και σοβαρές μάλιστα και αν διασφαλιστούν κάποια πράγματα (που πολύ δύσκολα θα διασφαλιστούν) μόνο τότε θα σκεφτόμουν να συνεχίσω. Είναι δύσκολα τα πράγματα και θα είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς. Είναι εδώ που θα πρέπει ο κόσμος να ξέρει την αλήθεια, γιατί πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα ανεξάρτητα από το ότι είμαστε εκτός στόχων. Πρέπει να κάνουμε κάποιες ενέργειες. Ελπίζω οι νέοι να διοικήσουν καλύτερα την ΟΜΟΝΟΙΑ και να την οδηγήσουν εκεί που πρέπει».

– «Έχει προεισπραχθεί ένα μεγάλο ποσό και έχουμε υποχρεώσεις για τα κριτήρια Μαρτίου. Ο κόσμος είναι δικαιολογημένος να αντιδρά και να απογοητεύεται, η ομάδα είναι χάλι και δεν υπάρχουν δικαιολογητικά, η κριτική, η μουρμούρα, η δυσαρέσκεια είναι αντιληπτή. Ο κόσμος όμως έχει καθήκον προς την ΟΜΟΝΟΙΑ, όχι προς τον Τζιωνή ή το συμβούλιο. Πρέπει να σταθούμε δίπλα της στα δύσκολα. Έχουμε σπαταλήσει πολύ κόπο, αλλά κάναμε λάθη. Θα κριθούμε ενώπιον της συνέλευσης, αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και για αυτό χρειαζόμαστε τον κόσμο».

– «Είναι μύθος πως είναι απλήρωτοι οι παίκτες, είναι πληρωμένοι στη βάση του συμβολαίου τους. Άλλοι έχουν περίοδο χάριτος 60 μέρες άλλοι 90. Αν ο κόσμος δεν μας βοηθήσει, αν δεν ανανεώσει το διαρκείας του και δεν εισπραχθούν τα ποσά που απαιτούνται, θα υπάρχουν προβλήματα. Είναι γεγονός πως εμείς βάλαμε κάτω ένα πλάνο στη βάση του οποίου λειτουργήσαμε. Παρά τα μειωμένα έσοδα, εμείς αυξήσαμε τον προϋπολογισμό σημαντικά θεωρώντας πως αυτό είναι διαχειρίσιμο. Πιστέψαμε πως η αγωνιστική παρουσία θα ήταν τέτοια που θα έφερνε τον κόσμο κοντά και θα βοηθούσε. Αγωνιστικά δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε και εκεί άρχισαν τα προβλήματα. Ενέργειες μέχρι και τις αρχές του Νιόβρη πήγαν καλά, από κει και πέρα πήραν όλα τον κατήφορο. Ο κόσμος μας εγκατέλειψε. Κάθε εβδομάδα στο ΓΣΠ είναι ζημιά, καταλαβαίνετε πως η πορεία δημιούργησε πρόβλημα σοβαρό, ενώ στοχεύαμε το αντίθετο».

– «Θεωρώ πως η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπορεί να ρίξει τον πήχη γιατί έτσι μοιραία θα την εγκαταλείψει και ο κόσμος της. Θα γίνει ένας μύλος που θα την ρίξει ακόμα πιο κάτω. Θεωρώ πως η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, να πάψει να είναι πρωταγωνίστρια».

– «Το καλοκαίρι το πλαίσιο που καθορίσαμε, έγινε αποδεκτό από όλη την οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Επιλέχθηκε ένας προπονητής που δεν αμφισβητούσε κανείς. Όλοι μας προέτρεπαν να συνεργαστούμε με τον Πάμπο, μέχρι που μας απειλούσαν πως αν δεν τον πάρουμε θα έχουμε επιπτώσεις. Όλοι αυτό πιστεύαμε πως έιναι το σωστό, ήταν γενική απαίτηση. Προσπάθησε πολύ ο Πάμπος, το ήθελε πολύ, κάποια πράγματα δεν του βγήκαν. Καταφέραμε να φέρουμε στην Κύπρο τους πρώτους στόχους, μόνο ένας δεν ήρθε. Όλα έγιναν όπως έπρεπε, σε ένα πλαίσιο σωστό, ξυπνήσαμε τον κόσμο, τον πήραμε κατά χιλιάδες στην προετοιμασία και το ΓΣΠ. Δημιουργήσαμε αισιοδοξία και προσδοκίες, στάθηκε δίπλα μας ο κόσμος αλλά ποδόσφαιρο παίζουμε. Όταν το αγωνιστικό δεν βγαίνει, αυτά γίνονται. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αλλάξουν, πρέπει να εκσυγχρονιστούμε. Μπήκαμε σε μια διαδικασία να αλλάξουμε το θεσμικό πλαίσιο, χωρίς κατανάγκην να μιλάμε για εταιρεία. Το θεσμικό πλαίσιο χρειάζεται βελτιώσεις. Ο στόχος ήταν να πάμε στην επόμενη γενική συνέλευση με κάτι χειροπιαστό στο χέρι. Η επίσπευση της εκλογικής μας αποτρέπει από αυτή τη συζήτηση. Έχουμε κάποια πράγματα στο μυαλό μας που πρέπει να απασχολήσουν όσους ενδιαφέρονται για το καλό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Δεν δουλεύουμε με τον καλύτερο τρόπο. Χρειάζονται τομές, αλλαγές, προσπαθήσαμε να κάνουμε και φέτος κάποια πράγματα. Αυξήσαμε τα μέλη, ανοίξαμε τις εγγραφές, εγκρίνουμε μέλη. Πρέπει να πλατιάσει ακόμα περισσότερο η βάση μελών, πρέπει να ανοίξει τις αγκαλιές της και να υποδεχτεί το κόσμο της».

– «Αν θεωρήσουμε ότι πικρία νιώθει και ο τελευταίος ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ που παρακολουθεί από απόσταση την ΟΜΟΝΟΙΑ, σκεφτείτε τι νιώθω ξέροντας πόση προσπάθεια καταβάλαμε. Η ευθύνη που με βαραίνει, γιατί μου ανήκει αποκλειστικά εμένα και των συνεργατών μου και δυστυχώς η αποτυχία είναι πολύ μοναχική. Δεν ήρθα να κάνω καριέρα, ήρθα εδώ για την αγάπη μου στην ΟΜΟΝΟΙΑ και είμαι ήσυχος με τη συνείδηση μου».