Home TOP NEWS Δηλώσεις Πέτεφ για τους τρεις Πορτογάλους, πιθανή αποχώρηση του και “καρφιά” προς...

Δηλώσεις Πέτεφ για τους τρεις Πορτογάλους, πιθανή αποχώρηση του και “καρφιά” προς το Δ.Σ.

 


Δηλώσεις στη Βουλγαρική ιστοσελίδα “blitz” παραχώρησε ο Ιβάιλο Πέτεφ και δεν κρύφτηκε σε καμία από τις ερωτήσεις που του έγιναν, απαντώντας ξεκάθαρα σε όλα. Αναφέρθηκε στην ιστορία με τους τρεις Πορτογάλους, μίλησε για το τι περιμένει να γίνει στην αυριανή συνάντηση με το σύλλογο, ενώ είπε και μια ατάκα που δυστυχώς είναι αλήθεια. «Θα σας πω μόνο ένα πράγμα, η λαμπρή ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχει σήμερα μόνο το όνομα», είπε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος προπονητής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Κύριε Πέτεφ, υπάρχει ένταση στην ΟΜΟΝΟΙΑ μετά τα αρνητικά αποτελέσματα. Στα ΜΜΕ της Κύπρου αναφέρεται πως θα χωρίσουν οι δρόμοι σας με την ομάδα…
«Δεν κρύβομαι. Ναι υπάρχει. Και μάλιστα είναι τεράστια ένταση. Θα είμαι ξεκάθαρος μαζί σας και δεν θα αφήσω τίποτα πίσω. Από την αρχή, όταν έγινα προπονητής της ομάδας, ο στόχος ήταν να μπούμε στην πρώτη εξάδα του Πρωταθλήματος. Εκπλήρωσα το έργο μου. Αλλά, τότε τα αφεντικά της ομάδας δεν έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερα. Όταν πήραμε την 6η θέση, ξεκίνησε… η μέδουσα. Εναντίον των μικρών παίζαμε με ένα τρόπο και εναντίον των δυνατών ομάδων με άλλον. Δηλαδή διαφορετικά μέσα στο γήπεδο».

Τι κάνατε τότε;
«Πήγα αμέσως στη Διοίκηση. Τους είπα πως κάποιοι παίκτες παίζουν ύποπτα. Αλλά δεν υπήρξε αντίδραση από την πλευρά τους. Όμως, οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που αγαπούν την ομάδα, δεν είναι ηλίθιοι. Επίσης αισθάνθηκαν το ίδιο να συμβαίνει. Έτσι, αποφάσισα να… πάρω την σκούπα. Έδιωξα τρεις ποδοσφαιριστές από την ομάδα, χωρίς να έχω κανένα ενδοιασμό».

Ποιο είναι;
«Ο Ράφα Λόπες, ο Άλεξ Σοάρες και ο Ρενάτο Μαργκάσα. Όλοι τους είναι Πορτογάλοι, αλλά ο τελευταίος έχει Κυπριακό διαβατήριο. Αλλά ξέρεις τι συνέβη;»

Τι συνέβη;
«Η ηγεσία του συλλόγου τους έφερε πίσω στην ομάδα. Χωρίς να εξηγήσουν γιατί. Ήμουν εντελώς ανόητος. Ναι, είναι τώρα πίσω στην ομάδα, αλλά τρίβουν τον πάγκο. Όσο σκληρό και να ακούγεται. Προπονούνται απλώς για να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση. Δεν επιτρέπονται ούτε να μυρίσουν το γρασίδι».

Πότε αισθανθήκατε ότι αυτοί οι τρεις δεν παίζουν σύμφωνα με τους κανόνες;
«Πρώτα πήρα σινιάλο από άλλους στην ομάδα. Με προειδοποίησαν πως ο Πορτογαλικό τρίο είναι ύποπτο. Αρχικά, δεν μπορούσα να το πιστέψω, αλλά τότε ξεκίνησα να πείθω τον εαυτό μου ότι υπήρχε κάτι σάπιο στις πράξεις τους. Πρώτα τους έβγαλα από δύο αγώνες και πετύχαμε δύο νίκες απέναντι σε δυνατές ομάδες, 3-2 την ΑΕΛ και 2-1 την Ανόρθωση. Όπως τους έβγαλα έξω παίξαμε κανονικά και κερδίσαμε. Αυτοί, αλλά και οι οπαδοί αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει. Ακόμη και οπαδοί άλλων ομάδων, κάτι που είναι πιο τρομακτικό.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Παίζαμε στο τοπικό ντέρμπι και οι αντίπαλοι οπαδοί τραγουδούσαν “βάλε μέσα το Μαργκάσα”. Και γελούσαν. Το απόλυτο ρεζιλίκι. Μετά τον αποκλεισμό μας από το Κύπελλο, τελικά τους έδειξα την πόρτα, αλλά όπως έχω προαναφέρει, το Διοικητικό Συμβούλιο τους έφερε πίσω. Η ηγεσία του συλλόγου έπρεπε να σταθεί στο πλευρό μου και τον οπαδών. Αντ’ αυτού, για κάποιο λόγο άφησε τους Πορτογάλους να επιστρέψουν στην ομάδα. Με κάνει να πιστεύω ότι έχουν κάποιοι μυστική σχέση. Ότι έκαναν και πριν».

Μήπως υπονοείτε μαύρα στοιχήματα;
«Μαύρα, λευκά, σκέψου εσύ… Θα σας πω μόνο ένα πράγμα, η λαμπρή ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχει σήμερα μόνο το όνομα… Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, έχω αμφιβολίες για άλλους τρεις παίκτες της ομάδας. Και θα δούμε τι θα συμβεί».

Αύριο έχετε μια συνάντηση με τη Διοίκηση του συλλόγου. Είναι πιθανό να απολυθείτε;
«Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να απολυθώ, να φύγω μόνος ή να μείνω. Απόψε θα συναντηθώ με τους οργανωμένους οπαδούς. Θα ακούσω τη θέση τους. Μετά από επιμονή τους, θα πραγματοποιηθούν εκλογές στο σύλλογο για νέο συμβούλιο. Πιθανότατα τώρα θα προσπαθήσουν να “νίψουν τας χείρας τους” μαζί μου, κάτι που δεν είναι ηθικό».

Τι θα γίνει με τα αφεντικά αύριο;
«Θα τους πω πολλές αλήθειες που… θα πονέσουν. Θα τους τα πω κατάματα, δεν θα αφήσω τίποτα πίσω. Τώρα θα είμαι ακόμη πιο ξεκάθαρος».

Μετανιώνεις που ανέλαβες την ΟΜΟΝΟΙΑ το Δεκέμβρη;
«Λοιπόν, έτσι μοιάζει. Αν δεν ήταν για μένα είναι ένα πράγμα, ήταν δύσκολο να μπούμε στην εξάδα και να γυρίσουμε τα παιχνίδια. Από την πλευρά μου, μπορώ να πω πως η ομάδα δεν είχε τρεις συνεχόμενες νίκες για 330 ημέρες. Το φαντάζεστε; Αλλά υπό της οδηγίες μου τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο. Όμως πάλι όλα πήγαν κάτω. Επιπλέον, οι παίκτες δεν έλαβαν μισθούς τριών μηνών. Λοιπόν, τι να συζητάμε;»