Home TOP NEWS Εννοείται πως πρέπει να αλλάξουν τα πάντα

Εννοείται πως πρέπει να αλλάξουν τα πάντα

Στα πολλά που είπαν χθες οι οργανωμένοι, έκαναν λόγο και για την αφασία που επικρατεί στο Ηλίας Πούλλος. Τόνισαν πως δεν είναι μόνο οι προπονητές που πρέπει να αλλάξουν, αλλά και οι έφοροι, ο τεχνικός διευθυντής, ο τιμ μάνατζερ, ίσως ακόμα και το υπόλοιπο προσωπικό. Εμείς λέμε πως εννοείται πως πρέπει να αλλάξουν τα πάντα στο Ηλίας Πούλλος και από πλευράς προσώπων και από πλευράς λειτουργίας. Προφανώς ο τεχνικός διευθυντής και ο τιμ μάνατζερ έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση (σε θέματα οργάνωσης, προγραμματισμούς, πειθαρχίας) και δεν μπορούμε ούτε να διανοηθούμε να είναι εκεί του χρόνου, εμείς θα πάμε όμως και ένα βήμα πιο πίσω.


Την άποψη που θα διαβάσετε την έχουμε ήδη μεταφέρει και στην εφορία επανειλημμένα. Οι πρώτοι που θα έπρεπε να αλλάξει ο τρόπος που λειτουργεί το ποδοσφαιρικό τμήμα, είναι οι ίδιοι οι έφοροι ποδοσφαίρου, γιατί είναι οι πρώτοι που δέχονται την πίεση και την πυρά. Πρόκειται για άτομα ουσιαστικά εθελοντές, που δεν εργοδοτούνται από το σωματείο, είναι μερικής εργασίας αφού έχουν και τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Ε που ξανακούστηκε άτομα part time, να παίρνουν αποφάσεις για ένα τμήμα με προϋπολογισμό με 3 και 4 εκατομμύρια και για ένα σωματείο με έσοδα 5 εκατομμύρια. Μοιραία εξαρτώνται από πρόσωπα και όχι διαδικασίες.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα, πρέπει να το τρέχει επαγγελματίας του ποδοσφαίρου και η άποψη μας δεν αλλάζει ότι κι αν γίνει. Επιβάλλεται να αλλάξουν τα πρόσωπα (και να προσλαμβάνονται με βάση επαγγελματικά κριτήρια και όχι γνωριμιών και επειδή είναι “καλά παιδιά και δικοί μας”), επιβάλλεται να επιβληθούν και διαδικασίες και σωστός τρόπος λειτουργίας. Την πολιτική και το ήθος του σωματείου δεν τα επιβάλλει κανένας προπονητής ή τεχνικός διευθυντής, αλλά προσλαμβάνονται για να φροντίσουν πως κάθε πράξη γίνεται με αυτά στο μυαλό.