Home TOP NEWS Κούμας: «Τις λύσεις θα πρέπει να τις βρει το Κράτος και ο...

Κούμας: «Τις λύσεις θα πρέπει να τις βρει το Κράτος και ο ΚΟΑ»

 


Ο νέος πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, μίλησε στο «Goal» και επανέλαβε ότι σταματάει το μέτρο της ταυτοποίησης όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα παρθούν άλλα μέτρα. Τόνισε πως περιμένει λύσεις από το Κράτος και τον ΚΟΑ. Μερικές από τις σημαντικές του τοποθετήσεις:

-Ανάμεσα σε άλλες αλλαγές που ανακοινώσατε ήταν και το τέλος της ταυτοποίησης με το τέλος της φετινής σεζόν.
«Με το τέλος της σεζόν της σεζόν τελειώνει η ταυτοποίηση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η ΚΟΠ απαλλάσσεται των ευθυνών της. Τούτο σημαίνει ότι υπάρχει μια πρόταση, ένα θέμα που αιωρείται».

-Δηλαδή…;
«Η ταυτότητα φιλάθλου…».

-Θα το προχωρήσετε;
«Δεν είναι θέμα δικό μας. Εμείς θα πάρουμε το κομμάτι που μας αναλογεί, αλλά τις λύσεις θα πρέπει να τις βρει το Κράτος και ο ΚΟΑ. Εμείς θα συνεργαστούμε μαζί τους».

-Είπατε ότι θέλετε να δείτε και πάλι γεμάτα γήπεδα. Δεν είναι και τόσο εύκολο. Και δεν έχει να κάνει με οποιοδήποτε μέτρο ή απόφαση;
«Εγώ θεωρώ ότι σε συνεργασία με τα σωματεία μας και με τη βοήθεια της Αστυνομίας και του Κράτους μπορούν να υπάρχουν και οργανωμένα σύνολα οπαδών και οικογένειες. Να σου φέρω ένα παράδειγμα. Εμείς παλιά και με τον Κωστάκη ζητήσαμε τα Σαββατοκυρίακα να υπάρχει δικαστής διαθέσιμος, σε υπηρεσία. Ο Γιώργος Κυριακού προέβει σε ενέργεια βίας. Συλλαμβάνεται, δικάζεται, πάει φυλακή δύο και τρεις μήνες άμεσα και μετά να σου πως ποιος είναι μάγκας να το ξανακάνει. Και αν ξαναγίνει, ξανά στη φυλακή. Να δούμε ποιους «παίρνει» και ποιους δεν τους «παίρνει». Άμεσα σε δίκη, όχι μέχρι να γίνει η διαδικασία, όχι μέχρι να πάει στην Εισαγγελία και πάει λέγοντας. Αυτό που έκανε και η Αγγλία και άλλες χώρες. Τρεις να πάνε φυλακή, θα δεις όλους αυτούς τους μάγκες, που δεν είναι και πολλοί που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τι θα κάνουν…».

-Όντως δεν είναι πολλοί. Εκατό, διακόσιοι, τρακόσιοι, απ’ όλες τις ομάδες…
«Και τους ξέρουμε όλους αυτούς. Αυτό που έκανε και ο Κίκης Κωνσταντίνου και τους απαγόρευσε να μπαίνουν στο γήπεδο. Ο Κίκης Κωνσταντίνου ήταν ο πρώτος που τους έβγαλε όλους αυτούς έξω από το γήπεδο. Εν πάσει περιπτώσει…».

-Το δικό σας προσωπικό στοίχημα, ως πρόεδρος της ΚΟΠ ποιο είναι;
«Δυο πράγματα. Πρώτον την ημέρα που θα αποφασίσω να αποχωρήσω από την ΚΟΠ, να αφήσω πίσω μου έργο. Γνώμονάς μου δεν είναι να ευχαριστήσω κάποιους και να γίνω αρεστός και θεωρώ ότι κάνοντας αυτό, να είμαι δηλαδή ευθύς, ειλικρινής, ακριβοδίκαιος και να υλοποιήσω όσα έχω εξαγγείλει, την ημέρα που θα αποχωρήσω από το ποδόσφαιρο, απαντώντας και στο πρώτο σας ερώτημα για φίλους και εχθρούς, κάποιοι άνθρωποι αναγκαστικά αν δεν έχουν προσωπικές εμπάθειες να πουν, “ναι, αυτός ο άνθρωπος δεν είναι αυτός που πιστεύαμε”».