Home TOP NEWS Match Report: Άλλο ένα ντέρμπι, άλλη μια ήττα

Match Report: Άλλο ένα ντέρμπι, άλλη μια ήττα

Συνέχισε τις άνευρες εμφανίσεις η ΟΜΟΝΟΙΑ και έχασε δίκαια από την ΑΕΚ με 1-3. Η ομάδα του Ιβάιλο Πέτεφ ήταν υποδεέστερη της αντιπάλου της και στα 90 λεπτά και έχασε μάλλον φυσιολογικά. Διαιτητικά λάθη που άγγιξαν τα όρια του αστείου από τον Μασιά και τους βοηθούς του, ειδικά τον τραγικό Κυριάκου.


Α’ Ημίχρονο

Με αλλαγές η ΟΜΟΝΟΙΑ και τρεις Κύπριους στην εντεκάδα. Η πρώτη φάση ήρθε για την ΑΕΚ, όταν στο 6′ ο Ακοράν έκανε κίνηση από αριστερά και γύρισμα προς τον Τρισκόφσκι, πριν ο Σκοπιανός σκοράρει όμως ο Γουίλιαμ έβαλε το πόδι και έδιωξε. Στο 13′ η ΑΕΚ απείλησε ξανά και αυτή τη φορά ήταν ο Μιχαΐλοφ που αποσόβησε τον κίνδυνο του γυρίσματος του Γιάννου προς τον Τρισκόφσκι.

Γύρω στο 20′ το παιχνίδι άναψε, αφού σε διάστημα 7 λεπτών είχαμε 4 μεγάλες ευκαιρίες με την τελευταία να καταλήγει σε γκολ για την ΑΕΚ. Στο 20′ ο Γουίλιαμ απέκρουσε στη γραμμή πλάσα του Ακοράν. Στην αντεπίθεση ο Χριστοφή πέρασε δυο παίκτες, έφτασε φάτσα με τον Χουάν Πάμπλο και πλάσαρε, αλλά ο Ισπανός μάζεψε. Στο 24′ ήταν σειρά του Χέφελ να χάσει τετ α τετ με τον Μιχαΐλοφ να αποκρούει. Εν τέλη στο 27′, ήρθε γκολ για τον αντίπαλο. Κάθετη πάσα στον Γιάννου, ο Ελλαδίτης πλάσαρε, η μπάλα κτύπησε σε Μιχαΐλοφ και Βύντρα και ο Τρισκόφσκι σκόραρε στα ανυπεράσπιστα δίκτυα. Δίκαιο προβάδισμα για την ΑΕΚ, με βάση την εικόνα του ματς στο πρώτο μισάωρο.

Προβάδισμα το οποίο έμελλε να μεγαλώσει στο 38′ όταν ο Ακοράν έπιασε σουτ που ήταν αδύνατο να σταματήσει ο Μιχαΐλοφ. Στην αρχή της φάσης υπήρχε ξεκάθαρο οφσάιντ στον Χέφελ, το οποίο δεν υπέδειξε ο βοηθός. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πάντως αυτή τη φορά αντέδρασε και στο 42′ μείωσε. Ο Εκίθα έπιασε κεφαλιά μετά από σέντρα του Ζαρσίνιο, νίκησε τον Χουάν Πάμπλο και έγραψε το 1-2. Το 1-2 ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Β’ Ημίχρονο

Με ηλιθιότητες του Δημήτρη Μασιά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο ρεφ το χρωστούσε στην ΑΕΚ αφού την είχε σφάξει κόντρα στο Αποέλ και μέσα σε 3 λεπτά έδωσε δυο αυστηρές κίτρινες στους παίκτες μας. Η δεύτερη από αυτές, στον Εκίθα, ισοδυναμούσε με αριθμητικό πλεονέκτημα για την ΑΕΚ, αφού ο Ισπανός αποβλήθηκε. Η ΑΕΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω και στο 52′ ο Γιάννου έχασε μεγάλη ευκαιρία για 3ο γκολ, αφού μόνος πλάσαρε πάνω στο Μιχαΐλοφ. Στο 58′ ο Τζαΐλσον έκανε πολύ όμορφη ενέργεια, έφτασε μέχρι το ύψος της περιοχής του Πάμπλο και σούταρε, με τον Ισπανό πορτιέρο να αποκρούει σταθερά.

Δέκα λεπτά μετά, ήρθε το 3ο γκολ για την ΑΕΚ. Ο Τετέ δέχθηκε μακρινή μπαλιά στο άκρο, έδωσε στο Χέφελ, που του επέστρεψε τη μπάλα και από κοντά, την έστειλε στα δίκτυα. Στο 75′ ο Κιπιάνι προσπάθησε να απαντήσει όμως ο Πάμπλο απέκρουσε σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του. Στο 82′ η ΑΕΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία για 4ο γκολ, όταν ο Τέτε πέρασε τον Μιχαΐλοφ αλλά πλάσαρε στο δοκάρι.

Στο 86′ οι διαιτητές απέδειξαν για άλλη μια φορά την ανικανότητα τους, όταν ο Ντάρμπισαϊαρ και ο Ζαρσίνιο έφυγαν μόνοι με τον Χουάν Πάμπλο, αλλά ο βοηθός Κυριάκου ανακάλυψε οφσάιντ. Ο ίδιος διαιτητής που δεν είδε τον Χέφελ 1 μέτρο ακάλυπτο στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, είδε οφσάιντ τον καλυμμένο Ματ.

Συμπερασματικά 

Άλλο ένα ντέρμπι, άλλη μια ήττα. Και θα συνεχίσουν να έρχονται, όσο η ΟΜΟΝΟΙΑ εμφανίζεται σαν ερείπιο στο γήπεδο. Κάποιος μπορεί να πει για το οφσάιντ γκολ της ΑΕΚ και την λανθασμένη κόκκινη του Εκίθα. Συμφωνούμε πως έγιναν γελοία λάθη από τους διαιτητές, πρέπει όμως και να λεχθεί ότι η ΑΕΚ ήταν καλύτερη σε όλο το ματς. Αργεί δυστυχώς μέχρι να τελειώσει αυτό το μαρτύριο.